5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Erciş'te kütüphane açıldı

Van'ın Erciş İlçe Kaymakamlığı koordinesinde Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce ilçe genelinde sürdürülen 'Turkuaz Projesi' kapsamında 'Polis Abla' kütüphanesi açıldı. 

Kütüphane açılışı nedeniyle Erciş YİBO'da bir tören düzenlendi. Törene Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü, İlçe Emniyet Müdürü Salih Metin Mete, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erdal Eker, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Bilik, Erciş Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Gözütok, kamu kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 

Törende bir konuşma yapan Erciş İlçe Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, Turkuaz projesinin amaçları hakkında açıklamalarda bulundu. Daha önce de bir okulda "Polis Abi" isimli kütüphane açıldığını anımsatan Kurtoğlu, "Proje çerçevede okullarımızda öğrencilerimize yönelik çeşitli, meslek tanıtımları alanlarında seminerler düzenlenmektedir. Bu süreçte sizlerle birlikte halkımızın destekleriyle projeyi daha ileri seviyeye getireceğiz. Bundan sonra "asker abi, doktor abi, doktor abla, gazeteci amca" gibi isimlerle okullarımızda yeni, yeni kütüphaneler oluşturacağız. Amacımız, eğitime katkının yanı sıra öğrencilerimize de meslek tanıtımı aşılamaktır. Kütüphanenin okulumuza, öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi. 

Erciş YİBO Müdürü Erol Şimşek ise, okul idaresi ve öğrencileri olarak Turkuaz projesinin gönüllü destekçisi olduklarını belirtti. Turkuaz isimli projenin başarıya ulaşması için "Polis Abla" isimli kütüphaneyi okul öğrencilerinin istifadesine sunduklarını anlatan Şimşek, "İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin de katkılarıyla teşhir edilen kütüphanemizde şu anda 6 bin adet kitap bulunmaktadır. Bu projede bizlere destek veren başta Kaymakamımız Ferhat Kurtoğlu olmak üzere, İlçe Emniyet Müdürü Salih Metin Mete, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Bilik'e, proje koordinatörü Başkomiser Tümer Yılmaz'a, basın mensuplarına, polis teşkilatına, projenin gönüllü destekçisi olan öğretmen arkadaşlarımıza, ayrıca bizlere kitap gönderen tüm hayırseverlere okulum, öğrencilerim ve öğretmenlerim adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 16:58:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?