5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Erciş'te Mehmetçik koruluğu

Van'ın Erciş ilçesinde 108. Topçu Alay Komutanlığı tarafından oluşturulan ve 'Şehit Abdusselam Yar Koruluğu' ismi verilen bölgeye 4 bin adet çam fidanı dikildi.


Van-Erciş Karayolu üzerinde bulunan Balık bendi mevkisinde düzenlenen ağaç dikme törenine İlçe Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Sadullah Sadullahoğlu, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü, Van İl Tarım Müdürü Murat Akbay, İlçe Emniyet Müdürü Salih Metin Mete, İlçe Tarım Müdürü M. Nedim Çelik, askerler ile öğrenciler katıldı.
Törende bir konuşma yapan Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, mahalli idarelerle birlikte ilçede ağaç dikme seferberliği düzenlediklerini söyledi.

Bu yıl içersinde kaymakamlık, belediye, kamu kurumları ve köy muhtarlıkların da katılımıyla 20 bin adet fidan dikildiğini anlatan Kurtoğlu, "Bugün burada 4 bin çam fidanını toprakla buluşturacağız. Başta garnizon komutanımız olmak üzere, emeği geçen tüm Mehmetçiklere teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz de burada doğa sevgisini yaşamak için bizlerle birlikte fidan dikecekler. Bu dikilen fidanlarla birlikte rakamımız 24 bin adete ulaşacak. Ayrıca, Haziran ayı başında yine bir ağaç bayramı çerçevesinde Balık bendi mevkisine TEMA Vakfı ile birlikte 6-7 bin adat ceviz fidanı dikeceğiz.

Yine Van İl Tarım Müdürlüğü katkısıyla ilçemizde bu yıl dikilecek fidanlarla birlikte sayı 35 bin adeti bulacaktır. Önemli olan fidanı dikmek değil, dikilen fidanları korumaktır. Bunu için hem kurumlarımızın, hem de vatandaşlarımızın duyarlılığı gerekiyor. Önemli olan ağaç sevgisini, doğa sevgisini tüm vatandaşlarımıza aşılayıp korunmasını sağlayabilmektir. Ülkemizdeki ağaç sayısını, orman sayısını eko dengenin de sağlanması açısından artırabilmektir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmanın ardından, protokol, Mehmetçik ve öğrenciler tarafından 4 bin adet çam fidanı toprakla buluşturulup can suları verildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 19:34:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?