5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Erciş'te muhtarlar biraraya gedi

Van'ın Erciş ilçesinde görevlerine yeni seçilen ve mazbatalarını alan muhtarlarla tanışma ve kaynaşma toplantısı tertip eden Tüm Muhtarlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı Nihat Çelik, muhtarlık görevinin kutsal olduğunu söyledi.

Erciş Ziraat Odası salonunda bugün muhtarlarla bir araya gelen Nihat Çelik, kendilerinin vatandaşlarla kamu kurum kuruluşları arasında bir köprü görevi yürüttüklerini belirterek sorumluluk bilinci içersinde hareket etmelerini istedi. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğuna vurgu yapan Çelik, insanların dünya görüşü ne olursa olsun buna saygı gösterilmesi gerektiğine de dikkat çekerek, "Siz muhtarlar fikir ve düşüncelerinizi kesinlikle görevinize yansıtmayınız. Ayrıca, görev yaptığınız köylerde insanlarımızın büyük çoğunluğu tarım ve hayvancılıkla iştigal etmektedir. Bu noktada bölgemiz insanının gelir kaynakları arasında tarım ve hayvancılık büyük bir rol oynamaktadır. Çiftlilerimizi artık dededen ve babadan kalma geleneksel usullerle değil, modern tarımın ve teknolojinin imkanlarından faydalanarak sizlerden misyon üstlenmenizi de istiyorum" dedi.

Toplantıya katılan Erciş İlçe Tarım Müdürü Mahmut Nedim Çelik ise her zaman muhtarlarla diyalog içersinde çalıştıklarını, tarım ve hayvancılık alanlarındaki dert ve sıkıntıların aşılması için dün olduğu gibi, bugün de muhtarlarla çalışmaktan ve vatandaşlara hizmet etmekten mutluk duyacağını söyledi.

Konuşmaların ardından, Tüm Muhtarlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı Nihat Çelik, görevlerine yeni seçilen muhtarların yakalarına tek tek muhtarlık rozeti takarak onları tebrik etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 18:37:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?