3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Erçiş'te şehit aileleri unutulmadı

Van'ın Erciş ilçesinde şehit asker ve polis aileleri Kurban Bayramı arifesinde protokol tarafından ziyaret edildi. 

İlçe Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, beraberinde bulunan Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Sadullah Sadullahoğlu, Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü, İlçe Emniyet Müdürü Salih Metin Mete, İlçe Jandarma Komutan vekili Üsteğmen Yücel Yılmaz, Askerlik Şube Başkanı Yarbay Yavuz Sami Güzel ile birlikte şehit ailelerini ziyaret etti. 

Heyet üyeleri, ilk olarak 2 yıl önce ilçeye bağlı Kardoğan köyü kırsalında PKK terör örgütü mensupları ile girilen çatışmada şehit düşen geçici köy korucusu Abdulselam Yar'ın ailesi Aysırık Yar'ı ziyaret ettiler. 

Daha sonra 1995 yılında İzmir'de çöp tenekesi içine konuluş bombanın patlaması sonucu şehit olan Sefer Ağlar'ın annesi Huriye Ağlar'ı, ardından 1985 yılında şehit olan polis memuru Nusret Akça'ın evinin bulunduğu Gölağzı Mahallesi'ne geçen heyet üyeleri, şehit annesi Pakize Akça'yı ziyaret ederek, hayır dualarını aldı. 

Kaymakam Ferhat Kurtoğlu, Kurban Bayramı arifesinde şehit ailelerinin bayramının kutladıklarını ayrıca, bayram masraflarını görmeleri amacıyla da nakdi ve gıda yardımında bulunduklarını belirterek, bir kez daha şehitleri rahmetle andıklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 19:48:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?