2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Erciş'te 'Türkiye Okuyor' kampanyası

Van'ın Erciş ilçesinde 'Türkiye Okuyor' kampanyasına destek amacıyla 1. Geleneksel Kitap Fuarı açıldı. 

Erciş Ticaret Odası Başkanlığı organizasyonunda gerçekleşen, İlçe Kaymakamlığı, Erciş Belediyesi ile ilçede faaliyet veren kırtasiye işletmecilerinin katkı sağladığı Vanyolu Caddesi üzerindeki çadırda kurulan fuarın açılışı için bir tören düzenlendi. 

Törende bir konuşma yapan ilçe Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, insanlığa ait bilginin tükenmez kaynağının, kültürün köşe taşının kitaplar olduğunu söyledi. Kitapların görünmeyeni gösteren, işitilmeyeni duyuran, asırlar arası bir köprü olduğunu da ifade eden Kurtoğlu, dünyadaki kitap baskısı ve okuma oranlarından da istatistik bilgiler vererek, Türkiye'nin bu alanda en alt seviyede olduğunu bildirdi. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından başlatılan 'Türkiye okuyor' kampanyasına Erciş'te de destek verdiklerini anlatan Kurtoğlu, "İlçemizde bir takım aktiviteleri yerine getiriyoruz. Sivil toplum örgütlerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız ve belediyelerimizle birlikte yürütme kurulu oluşturduk. Toplantı sonucunda bazı kararlar aldık. Bunların hayata geçirilmesine hep birlikte çaba göstereceğiz. İşte bunlardan birisi de ilçemizde ilk defa düzenlenen 1. Geleneksel Kitap Fuarı'nı açılışını yapmaktır. Bu çerçevede Ticaret Odası Başkanlığı'nca düzenlenen kitap fuarının ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Buraya katılan kitap evlerimize, kırtasiyelerimize teşekkür ediyorum" dedi. 

Konuşmanın ardından kitap fuarı açılış kurdelası, İlçe Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, tarafından kesildi. Davetliler fuar alanını gezip kitapları incelediler. Düzenlenen törene 108. Topçu Alay Komutanı Topçu Kurmay Albay Sadullah Sadullahoğlu, Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci, Erciş Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Gözütok, kamu kurum amirleri, öğrenci öğretmen ve vatandaşlar katıldı.

.
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2008 Cuma 17:49:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?