6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Ermeni Çeteleri mağdurları Van'da biraraya geldi

Van, Bitlis, Muş, Ağrı ve Iğdır'da kurulu bulunan Ermeni Çeteleri Mağdurları derneklerinin biraraya gelerek oluşturdukları Ermeni Mağdur Dernekleri Federasyonu'nun, 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı Van'da yapıldı.
Van Akşam Sanat ve Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan toplantıda ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okundu. Toplantıda Ermeni Çeteleri Mağdurları Dernekleri Federasyonu Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı İkram Kali bir konuşma yaptı. Kali, konuşmasında Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan Rus işgalini, Ermeni isyanı ve ihanetini, genç kuşaklara en doğru ve tarafsız şekilde aktarmak istediklerini belirterek, "Ermeni çeteleri tarafından 1. Dünya Savaşı'nda mağdur edilen ailelerin haklarını aramak için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne müracaatta bulunacağız. 1. Dünya Savaşı'ndan parçalanmış, bölünmüş müslüman aileleri de birleştirmek için de çalışmalar yürüteceğiz" dedi.
Genel Kurul'a katılan bazı misafir ve üyeler de yaptıkları konuşmalarda, Ermeni çeteleri tarafından müslüman Türklere yapılan zulüm ve katliama değinerek, mağdur olan ailelerin birlik ve beraberlik içinde seslerini tüm dünyaya duyurmaları çağrısında bulundular.
Toplantıda konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek liste ile yapılan ve 60 delegenin oy kullandığı seçimlerde, İkram Kali (Van), Doğan Sağdıç (Doğubeyazıt) Cihat Kaymaz (Muş), Şevket Kürem (Bitlis) ve Cafer Zor (Iğdır) yönetim kurulu asil üyeliklere, Sıddık Söyler (Doğubeyazıt) yedek birinci üyeliğine seçildiler. Yönetim kurulunun ilk toplantıda görev bölümü yapacağı bildirildi.
VAN - İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2004 Cumartesi 23:57:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?