6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Ermeni heyeti VATSO'da

ERMENİ HEYETİ VATSO'DA

Van'daki Akdamar Kilisesi'nde 19 Eylül günü yapılacak olan ayin öncesi kente gelen Ermeni Patriği Ruhani Meclis Başkanı Başpiskopos Aram Ateşyan, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu'nu ziyaret etti.

Yapılan ziyarette, halk olarak ayine hazırlandıklarını ifade eden Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, "Gelen konuklarımızı en iyi şekilde ağırlamak gayretindeyiz. Bunun için valiliğimiz öncülüğünde yapılan çalışmalara kentteki tüm dinamikler olarak katkı sunmaktayız. Özellikle Ermenistan'dan gelecek konuklarımızın bize orada gösterdikleri ilgiden dolayı en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz. Bizler tüccarız. Ticaret ve ekonomik ilişkilerin iyi olması durumunda birçok sorunun çözüleceğine inanıyoruz. Bu çerçevede görüşmelerimiz devam ediyor. Erivan Ticaret ve Sanayi Odası'ndan gelecek konuklarımıza iyi bir ev sahipliği yapmak istiyoruz. İkili ekonomik görüşmeler yapmak ve ayrıca ayine katılacak konuklarımıza gereken ilgiyi göstereceğiz" dedi.

Ermeni Patriği Ruhani Meclis Başkanı Başpiskopos Aram Ateşyan ise, Van Valisi Münir Karaloğlu'nu ziyaretleri sırasında kendilerine Akdamar Kilisesi'ne haç takılması işleminin teknik bir iş olmasından dolayı ayine yetişmeyeceği bilgisinin verildiğini belirterek, "Sayın valimiz Akdamar Kilisesi'nin ayine açılması ve sürecin buralara kadar gelmesinde büyük gayret göstermiştir. Kendileri ile her yaptığımız görüşmede bizlere sürekli destek olmuştur. Bugün yapılan hazırlıkları değerlendirmek üzere yaptığımız görüşmede kiliseye haç takılması işleminin teknik ve zorlu bir işlem olduğu için ayin sonunda mutlaka yapılacağını belirtti. Bizlerde kendilerinin iyi niyetine inanmaktayız. Ayin günü kiliseye takılacak haç gelen konuklara sergilenecek. Ayinden hemen sonrada takılması için çalışma yapılacağı bilgisi verildi bize" şeklinde konuştu.

VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu ise, bu durumdan yeni haberdar olduğunu, ancak önemli olan bu sorunun çözüme kavuşturulması gerektiğini belirterek, "Devletimiz bu konuda gerekeni yapacaktır. Keşke ayinde gelen konuklarımızın göreceği şekilde Akdamar Kilisesi'ne haç takılabilseydi. Ancak teknik nedenlerle bir aksama olmuş ve yetiştirilemeyecek bir durum söz konusu ise bunu önemli bir mesele haline getirmemek gerek. Önemli olan iyi niyet ve herkesin gösterdiği gayret" dedi.

Ateşyan, Zahir Kandaşoğlu'na Osmanlı döneminde Ermeni Sağlık Hizmetleri isimli kitap hediye ettikten sonra VATSO'dan ayrıldı.

ERMENİ HEYETİ VATSO'DA
ERMENİ HEYETİ VATSO'DA
İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2010 Perşembe 16:35:05
Güncelleme :2 Eylül 2010 Perşembe 16:47:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?