5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Ermenilerle bir açılım da Van'dan

ERMENİLERLE BİR AÇILIM DA VAN'DAN

Türkiye ile Ermenistan arasında yapılan protokolün ardında, Van'da faaliyet gösteren bir turizm şirketi ile Ermeni şirketi arasında çalışma anlaşması yapıldı.

Ermeni açılımına Van'da da destek geldi. Açılımın ardından Ermenistan'a giden Ayanis Turizm Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir, Ermenistan'ın Sıdon Travel ve Turizm Şirketi'nin Genel Müdürü Robert Sukıasyan ile ortak çalışma anlaşması imzaladı.

Tunçdemir, görüşmeye karar verilen 5 maddelik antlaşma metni üzerinde 30 Mart 2010 tarihine çalışacaklarını, bu tarihe kadar Ermenistan ile Türkiye arasındaki sınır kapısının açılmaması durumunda ise konuyu yeniden ele alacaklarını ifade etti. Ermenistan'a önyargılı olarak gittikleri belirten Tunçdemir, gördükleri ilgi karşısında şaşırdığını söyledi.

Yaklaşık 3 milyon nüfusu bulunan Ermenistan'ın Türkiye ile her türlü ticaret ilişkiye hazır olduğunu gördüklerini belirten Tunçdemir, Ermenilerin Alice Sınır Kapısı'nın bir an önce açılmasını istediğini vurguladı. Tunçdemir, Van'da bulunan Akdamar Adası Anıt Müzesi ile Yedikilise ve Narik kiliselerinin ibadete açılması durumunda Van'a gelecek olan Ermenilerin sayısının yüz binlerle ifade edileceğini anlattı.

Görüştükleri Ermenistan Turizm Bakanı Mekhak Apresiyon'un ise sınır kapısının açılmasıyla çok sayıda kişinin inanç turizmi için Van'a geleceğini belirttiğini anlatan Tunçdemir, "Van'daki turizm şirketleri ile ortak çalışmak istiyorlar. Van'da bulunan Akdamar Anıt Müzesi, Yedikilise ve Narik kiliselerin ibadete açılmasını istiyorlar. Açılacak sınır kapısının ardından Ermeniler için kutsal olan bu yerlerin de ibadete açılması durumunda Van'a gelecek turist sayısı çok artacak" dedi.

Alice Sınır Kapısı'nın en genç nisan ayında açılacağını da vurgulayan Turnçdemir, Van'daki turistik işletmelerin sahiplerinin de kendilerini gelecek Ermeni turistlere göre yenilemeleri gerektiğini kaydetti. Tunçdemir, "Vanlı turistik işletmelerin sahipleri en kısa sürede altyapı eksikliklerini giderilmeleri gerekir" şeklinde konuştu.

ERMENİLERLE BİR AÇILIM DA VAN'DAN
ERMENİLERLE BİR AÇILIM DA VAN'DAN
İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2009 Çarşamba 14:00:05
Güncelleme :5 Kasım 2009 Perşembe 11:57:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?