5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Erol Evgin'den örnek davranış

ÜNLÜ SANATÇI EROL EVGİN, VAN'DA OKUL ONARDI

Türk pop müziğinin ünlü ismi Erol Evgin, merhum babası Cevdet Evgin adına Van'ın Erciş ilçesi Taşlıçay köyünde okul onardı.

Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu; Tuvana Okuma İstekli Çocuklu Çocuklar Vakfı (TOÇEV) ve özel bir televizyon kanalı iş birliği ile 'Yaşasın Okulumuz' kampanyası kapsamında onarılan okulun açılışı töreni için Erciş'e gelen Erol Evgin ve kardeşi Arif Hikmet Evgin onuruna Erciş Şeker Fabrikası'nda bir öğlen yemeği verdi. Van Vali Vekili Ali İpek ve Van İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır'ın da katıldığı yemeğin ardından ilçeye 30 kilometre uzaklıkta bulunan Taşlıçay köyüne giden ünlü sanatçı Erol Evgin,burada köylüler ve öğrenciler tarafından alkışlarla karşılandı.

Düzenlenen törende konuşan ve okulun onarımını kardeşleri ile birlikte üstlendiğini belirten ünlü sanatçı, kendisinin aslen Vanlı olduğunu söyledi. Okul onartmanın kendisini oldukça mutlu ettiğini belirten Evgin, merhum babası Cevdet Evgin'in kendisi ve kardeşlerini yıllar önce eğitimlerini tamamlamaları için Van'dan İstanbul'a göç ettiğini belirterek, "5 erkek kardeşiz. Babamız bizlerin eğitimi için doğduğu, büyüdüğü memleketini bırakıp İstanbul'a göçmüş ve bizler orada yetişmişiz. Oralarda okumuşuz.Ama babamızdan hep Van'ı ,Van'ın güler yüzlü ve şakacı insanlarını duyduk. Bugün sizlerle birlikte olmam beni ve ailemi son derece mutlu etmiştir. Bu arada "TOÇEV' yetkililerine de bizleri sizlerle bir araya getirdiği için teşekkür ediyorum" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır'ın konuşmasının ardından söz alan Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu da eğitimin önemine değindi. Eğitime yatırım yapan toplumların rekabet gücünün, topluma verdikleri önemle ölçüldüğü, eğitimin günümüzde kutsal, bir o kadar da sorumluluk gerektiren bir iş olduğunu anlatan Kurtoğlu, "Eğitimin önemini aydın, sivil toplum örgütleri, hayırseverler gönüllü olarak paylaşma esansa gitmişlerdir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan, 'Eğitime yüzde 100 destek' kampanyası çığ gibi büyümüş ve bu kampanyaya destek veren hayırsever kuruluşlar, işadamları ve vatandaşlar, ülkemizde adeta yeniden eğitim seferberliği başlatmışlardır. Bu köy okulumuzda onlarca, yüzlerce çocuğumuzun gözlerinde ışık, umut olarak devam edecektir. Bu sene TOÇEV'in çağrısına cevap çok değerli ve büyük sanatçımız Sayın Erol Evgin ve kardeşleri Arif Hikmet Evgin, Cengiz Evgin ailesinden geldi. Şu anda ismini verdiğimiz Taşlıçay Cevdet Evgin İlköğretim Okulu'nu onarıldı, yenilendi. İlçemiz eğitimine kazandırıldı. Umuyor ve bekliyoruz bu zincire daha nice halkalar eklenecektir. Huzurlarınızda Evgin ailesine ilçem halkı adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Van Vali Vekili Ali İpek ise yaptığı konuşmada devletin her zaman vatandaşının ihtiyaçlarını karşılamaya gayret gösterdiğini belirterek, "Hele ki, son yıllarda eğitime ayrılan çok ciddi kaynaklarla bu yöndeki ihtiyaçlar giderilmeye çalışılmaktadır. 'Hadi bakalım, biraz kenara çekilip dinlenelim' diyemeyiz. Yarış durmak kabul etmez. Çağdaş ülkeler arasında, çağdaş devletler arasında yer almak istiyorsak dünyada hak ettiğimiz saygınlıkta asla, 'Tamam, üzerimize düşeni yaptık' diyemeyiz. Devlet olarak da diyemeyiz. Millet olarak da diyemeyiz. Ben bu anlamada Evgin ailesi gibi çok kıymetli yardımseverlerimizle birlikte eğitim camiasının insanımıza yapmış oldukları bu katkıları, bu hizmeti çok önemsiyorum. Ülkemiz için taş üstüne taş koyan herkesin yanındayız ve onu alkışlıyor olacağız. Vali Vekili olarak Van halkı adına, devletim adına Sayın Evgin ailesine teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından onarılan okulun kurdelesi Van Vali Vekili Ali İpek ile sanatçı Erol Evgin tarafından kesilerek hizmete açıldı. Öğrenciler ile aynı sıraya oturan ve onlarla hatıra fotoğrafı çektiren Erol Evgin, daha sonra alkışlar arasında köyden ayrıldı.

Yapılan törende; Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü , Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Bilik, Erciş İlçe Müftüsü Faysal Geylani, İlçe Emniyet Müdürü Salih Metin Mete, kamu kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler ile köy halkı da hazır bulundu.

ÜNLÜ SANATÇI EROL EVGİN, VAN'DA OKUL ONARDI
ÜNLÜ SANATÇI EROL EVGİN, VAN'DA OKUL ONARDI
ÜNLÜ SANATÇI EROL EVGİN, VAN'DA OKUL ONARDI
ÜNLÜ SANATÇI EROL EVGİN, VAN'DA OKUL ONARDI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2009 Çarşamba 11:56:04
Güncelleme :7 Ekim 2009 Çarşamba 13:29:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?