5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Esenler emanetine sahip çıktı!

Van'da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından yaraları sarmak için seferber olan Esenler Belediyesi, Kurban Bayramı'nda da depremzedelerin yanında oldu.

Belediye Başkanı Tevfik Göksu, 50 kişilik ekiple Esenler'in kardeş köylerini gezerek yardım dağıttı, ihtiyaçları tek tek tespit etti.

Van Depremi'nin ardından Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi'ni (ESKUT) bölgeye sevk eden, ardından da ilçede başlattığı yardım kampanyası ile Van'a tonlarca gıda, battaniye, çadır ve elbise gibi yardım malzemesi gönderen, Erciş'teki 3 köyü kardeş köy ilan eden Esenler Belediyesi, Kurban Bayramı'nda depremzedelerin yanında oldu. Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu Başkanlığında, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, bazı birim müdürleri, Esenler'in bazı kanaat önderleri ile belediye çalışanlarından oluşan 50 kişilik bir ekip, Kurban Bayramı'nda Van'daki kardeşleri ile bayramlaşmaya ve dertlerine ortak olmaya gitti.

İl merkezinde çeşitli ziyaretlerde bulunan heyet daha sonra Erciş ilçesine geçti. Erciş'te birinci Çadırkent'i ziyaret edip buradaki vatandaşlara başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerinde bulunan heyet daha sonra Esenler Belediyesi'nin kardeş köyleri olan Erciş'e bağlı Pay köyüne ulaştı. 10 vatandaşın hayatını kaybettiği Pay köyündeki taziye evinde köylülerle bir araya gelen heyet burada da başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Taziye evinde toplanan vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Tevfik Göksu, "Ekibimle birlikte sizlerle bayramlaşmaya ve acınıza ortak olmaya geldim. Bundan sonra siz Esenler'in kardeşisiniz. Kardeşlik hukuku neyi gerektiriyorsa size öyle davranacağız. Buradaki ve diğer kardeş köylerimizdeki tüm ihtiyaçları tespit ederek tek tek gidereceğiz" dedi.

Daha sonra Esenler Belediyesi yardım TIR'ında bulunan malzemeler vatandaşlara dağıtıldı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2011 Çarşamba 17:41:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?