5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Eşini öldüren şahıs yargılanıyor

Van'da, 4 ay önce dini nikahlı eşini boğarak öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı.


Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına, 2 Nisan 2009 tarihinde eşi Makbule Y.'yi (17) eşarpla boğarak öldürdüğü iddia edilen Mustafa Ö. hazır bulundu. Mahkeme heyetinin söz hakkı vererek ayrıntılı beyanda bulunmasını istediği sanık, ayrıntılı beyan vermek istemediğini, daha önce verdiği ifadesine bağlı kaldığını kaydetti. Olayı tam olarak hatırlamadığını da iddia eden şahıs, ''Maddi durumum iyi olmadığı için evlilik bana zor geldi. Bu yüzden tartışma sonucunda eşimi öldürdüm.
Evliliği kaldıramadım'' dedi.


Tanık olarak dinlenen Mustafa Ö.'nün babası İsa Ö. ise oğlu ile gelininin uyumlu bir çift olduğunu ifade ederek, "Oğlum 8 aylık evlilik döneminde eşi ile sadece bir kez tartıştı. Bu tartışma sonucunda Makbule babasının evine gitti. Ancak büyüklerin araya girmesiyle tekrar eve getirdik. Gelinim masumdu'' diye konuştu.
Sanık avukatı Mustafa Öztürk'ün müvekkilinin cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığının belirlenmesi için hastaneye sevk edilmesi talebini kabul eden mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 18:26:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?