5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Eski Emniyet Müdürü'nden kitap bağışı

Emekli eski Emniyet Genel Müdürü Celalettin Tüfekçi, Van Emniyet Müdürlüğü'nün kütüphanesine kitap bağışında bulundu.


Van Emniyet Müdürlüğü'nün Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün bulunduğu binada açtığı kütüphaneye Vanlı olan Emekli eski Emniyet Genel Müdürü Celalettin Tüfekçi tarafından 64 kitap bağışlandı. Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez ve polis amirleri ile birlikte Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne gelen Tüfekçi, kapıda polis merasim mangası tarafından karşılandı.

Daha sonra geçtiği kütüphaneyi gezen ve çok beğendiğini ifade eden Tüfekçi, kitap okuyan memurlara polis olmaktan gurur duymalarını istedi. Tüfekçi, "Eskiden okur yazarlığı olanları bekçi yaparlardı. Biraz daha iyi okuyanları da polis yaparlardı. Osmanlıdan beri ilk defa Cumhuriyet döneminde Türk polisi okumuş, yetişmiş ve üniversitelerden polis kadrolarına yerleştirilmiştir. Ben Türk polisini okur yazar görmek istiyorum. Yanı okuyan polis görmek istiyorum. Okuyan polis hem kendini yetiştirir, hem de karşı tarafa saygınlığını gösterir" dedi.


Kitap bağışı için emekli eski Emniyet Genel Müdürü Celalettin Tüfekçi'ye teşekkür eden Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, bugün kendi memleketi olan Van'a teşrif etmelerinden dolayı kendisine teşekkürlerini ilettiğini söyledi. Kesmez, "Emekli eski genel müdürümüz sağ olsunlar bize kitap bağışında bulundu. Hem kitap bağışını burada kabul etmek hem de Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde sohbet etmek üzere buraya davet ettik. Ben 1974 yılında polis koleji öğrencisi iken sayın Tüfekçi Emniyet Genel Müdürü idi. Sayın Tüfekçi, ilk kolej ve akademili emniyet genel müdürlerimizden birisidir. Kendisi ile mesleki olarak gurur duyuyoruz. ilinde de görev yapmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Bize bağışladığı kitaplar arasında Atatürk'ün nadide bulun eserleri var. Birazdan kendisinde teslim alacağız. Bu kitapları okudukça da kendisini hatırlayacağız" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 08:43:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?