3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Eski köyüne okul ve lojman yaptıracak

Van Valisi Özdemir Çakacak, eğitim alanında son 5 yıldır büyük bir hamle başlattıklarını belirterek, "Bu süre içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı yatırımları ve 'Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası' çerçevesinde Van'a 280 milyon YTL'lık eğitim yatırımı yapılmıştır" dedi.

Ankara'da yaşayan Vanlı iş adamı Cercis Utaş'ın, doğum yeri olan Çaldıran ilçesinin Alikelle köyünde 'Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası' çerçevesinde yaptıracağı 2 derslik ve 1 lojmandan oluşan okulun protokolü, düzenlenen bir törenle imzalandı. Valilik toplantı salonunda düzenlenen imza törenine Vali Çakacak, iş adamı Utaş ile Çaldıran Kaymakamı Yemen Bayrak, İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, Çaldıran İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurettin Aras katıldı.

Vali Çakacak, imza töreni öncesi bir konuşma yaparak hayırsever iş adamı Utaş'ın, okul yapacağı Alikelle köyünde 3 derslikli ilköğretim okulu bulunduğunu belirtti. Çakacak, köyün 2 ayrı mahalleden oluştuğunu, bazı öğrencilerin aşağı mahallede bulunan okula gidip gelmekten sıkıntı çektiğini söyledi. Yapılacak olan okul sayesinde yukarı mahallede bulunan 45 öğrencinin kış şartlarında 2 kilometrelik yolu yürümek zorunda kalmayacaklarını anlatan Vali Çakacak, Utaş'ın 21 yıl önce ayrıldığı köyüne böyle bir hizmet getirmesinin ise çok anlamlı olduğunu kaydetti.
Konuşmasında, eğitim yatırımları konusunda büyük bir hamle başlattıklarını da belirten Vali Çakacak, "Van'a eğitim alanında son 5 yılda 280 milyon YTL'lik yatarım yapıldı. Gerek Milli Eğitim Bakanlığı ve gerekse hayırsever iş adamlarımız tarafından yurt ve okul yapılıyor. Bunların bir kısmı tamamlandı. Bir kısmının ise inşaatı halen devam ediyor. Bugün de bunlara yeni bir tanesi daha eklendi" dedi.

İş adamı Cercis Utaş ise doğup büyüdüğü köyüne yaptığı ziyaret esnasında uzun bir mesafeyi yürüyüp okula gelen öğrencilerin durumunu fark ettiğini ve bunun için kendi imkanları ile yeni bir okul yapmaya karar verdiğini kaydetti. Utaş, yapılacak olan bu okul sayesinde 45 öğrencinin eğitimlerine daha rahat bir şekilde devam edeceklerini kaydetti.

Daha sonra arsa bedeli ile 117 bin 500 YTL'ye mal olacak olan 2 derslik ve 1 lojmanda oluşacak olan okulunun protokolü, Vali Çakacak ve iş adamı Utaş tarafından imzalandı.

.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 15:55:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
NURETTİN OYGAR IP: 85.105.178.xxx Tarih : 8.05.2008 11:59:19

SONSUZ TEŞEKÜRLER SAYIN VANLI İŞ ADAMIMIZ EN GÜZEL DAVRANIŞINIZI VANA GÖSTERDİNİZ SİZLERLE GURUR DUYUYORUZ İNŞALLAH ORADA YETİŞECEK OLAN KARDEŞLERİMİZ VATANINA İNSANLARINA İYİ BİRER VATANDAŞ OLARAK YETİŞİP MİLETİNE GÜZEL YARALI İŞLER YAPARLAR ÖNCE EYİTİM SONRA İŞ VE GÜZEL BİR TOPLUM HERKESE SELAM OLSUN