3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Eski okul binasına tineciler dadandı

Van'da bir süre Zübeyde Hanım Zihinsel Engelliler İlköğretim Okulu olarak kullanılan binasının madde bağımlılarının uğrak yeri haline gelmesi çevre sakinlerine korku verirken Mahalle Muhtarı Rıfat Beyde soruna kısa sürede çözüm bulanmasını beklediklerini söyledi.

Vali Mithat Bey Mahallesi İki Nisan Caddesi'nde bulunan ve bir süre eğitim öğretim yapıldıktan sonra boşaltılan binayı mesken tutan tinerci gençler vatandaşların korkulu rüyası oluyor. Özellikle genç kızları rahatsız eden madde bağımlıları mahalle sakinlerini tedirgin ederken tepkilere neden oluyor. Madde bağımlısı gençlerin bu bölgelere özellikle gece geç saatlerde ya da havanın karardığı anlarda geldiğini dile getiren Vali Mithat Bey Mahalle Muhtarı Rıfat Beyde, "Mahallemizin bu durumu ilerleyen zamanlarda daha büyük sıkıntılara neden olacak. Madde bağımlısı gençler, kendilerine zarar verdikleri gibi çevresine de büyük zararları oluyor. Yaptıklarını televizyonlarda izliyoruz, mahallemizin bu duruma gelmemesi için yetkililerin biran önce çözüm üretmesi gerekiyor" dedi.

Vatandaşlar ise harabeye dönen binanın tinerci gençlerin mekanı olmasından rahatsız olduklarını belirterek yıkılmasını istediler. Mahalle sakinlerinden Fatma Ayaz, "Gece geç saatlerde dışarıya çıkmaya korkar olduk. Her an biri ile karşılaşacağımız ya da saldırıya uğrayacağımız korkusu yaşıyoruz. Yetkililerden bu konuya çözüm üretmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Öte yandan boş binanın hemen yanında bulunan İki Nisan İlköğretim Okulu Müdürü Muzaffer Konca ise binanın polis tarafından sürekli kontrol edildiğini belirterek, "Geçen sene başlanan binanın onarımına kış mevsimi nedeniyle ara verildi. Yakın bir zamanda bina onarılarak Otistik Çocuklar Rehabilite Merkezi'ne çevrilerek değerlendirilecek" dedi.

i
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 19:00:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?