3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Eski PKK'lıya örgüt içi infaz

Van'da bir köye baskın düzenleyen bir gurup terörist, daha önce PKK terör örgütünden güvenlik güçlerine teslim olan 'Roj' kod adlı Şehabettin Kereman (34) isimli bir şahsı öldürdüler.

Dün gece yarısı Güvendik köyüne gece geç saatlerde gelen teröristler daha önce PKK terör örgütü dağ kadrosunda bulunan ve 2002 yılında örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan Şehabbetin Kereman'ı sınır bölgesinde yapılan terör örgütü bağlantılı kaçakçılıktan elde edilen para tahsilatından dolayı öldürdüler.

Güvenlik güçlerine 2002 yılında teslim olan Kereman, cezaevinde bir süre kaldıktan sonra Pişmanlık Yasası'ndan yararlanarak serbest bırakıldı. Başkale ilçesinde sınır köylerinde bulunan Güvendik köyünde terör örgütü üyeleri ile beraber kaçakçılık işleri ile uğraştığı belirlenen Şehabbetin Kereman'ın terör örgütü mensupları ile arasında alacak verecek yüzünden çıktığı değerlendirilen bir tartışma sonrası vurularak öldürüldüğü belirtildi.

Güvendik köyünde gece geç saatlerde teröristler tarafından öldürülen Şehabbetin Kereman'ın akrabalarının güvenlik güçlerine bilgi vermesinin ardından, Van İl Jandarma Komutanlığı operasyon timleri bölgede hava destekli geniş çaplı operasyonlar başlattılar.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 14:07:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?