3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Eski rektör anısına hatıra ormanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Van Şube Başkanlığı tarafından eski Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın adına hatıra ormanı oluşturuldu.

Van YYÜ kampus girişinde 2 bin metrekarelik alana, düzenlenen törenle 226 adet köknar, karaçam ve ladin fidanı dikildi. Fidan dikim töreninde bir açıklama yapan ÇYDD Van Şube Başkanı Armağan Bayraktar, Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın yaptığı güzel hizmetlerinden dolayı böyle bir karar verdiklerini söyledi.

Bayraktar, "Sağlıklı nefes, sağlıklı akciğerlerde olur. Bitki örtüsü bir ülkenin akciğeridir. Küresel ısınma nedeniyle ülkemiz ve dünya kavruluyor. Bu anlamda bitki örtüsünü çoğaltmak ve ağaçlandırma çalışmaları yapmak çok önemlidir. Prof. Dr. Yücel Aşkın'da yöneticilik yaptığı dönemde ekibi ile birlikte önemli hizmetler yaparak, Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti devletine sağlam nefes kaynağı olmuştur. ÇYDD Kadıköy Şubesi'nin startını verdiği bir etkinliğe biz de ÇYDD Van Şubesi olarak bu fidanlığı oluşturduk. Bu fidanlar yaşadıkça ve yeşerdikçe Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın başlatmış olduğu güzel çalışmalar da yaşayacaktır" dedi.

İki dönem Van YYÜ Rektörlük görevini yürüten Pof. Dr. Yücel Aşkın ise kendi adına oluşturulan hatıra ormanında ağaç dikerek, yaptıkları işlerde taktir beklemediklerini ama böyle bir olayla hatırlanmasının kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan fidan dikme töreninde yaptığı açıklamada hizmetlerin devamlılığının önemli olduğunu vurguladı. Ceylan, Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın başlattığı güzel hizmetleri devam ettireceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından ormanlık alana fidanlar dikilerek can suyu verildi. Fidan dikme törenine çok sayıda öğretim görevlisi katıldı.

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 14:45:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?