6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Esnaf da memur tatiline uydu

ESNAF DA MEMUR TATİLİNE UYDU

Kurban Bayramı dolayısı ile kamu çalışanlarının 9 günlük izni son gününe girerken, Van'daki bazı esnaflarda adeta bu tatile uyarak evlerinde istirahat edip iş yerlerinin kepenklerini açmadılar.

Kamu çalışanları, dün biten bayram tatilini hafta sonu ile birleştirirken, esnaflarda adeta buna uyarak kepenklerini açmadılar. Şehrin bazı ana caddeleri ile sokaklarında gün boyu açılmayan veya birkaç tanesi açılan kepenkler, yaşanan ıssızlık ilginç görüntüler oluşturdu. Yarın da devam etmesi beklenen bu durumun köylülerin şehre inmemesi ve çalışanların da bayram sonrası istirahat için evlerinden çıkmamasından kaynaklandığı belirtiliyor.

Sokaklarda iş yerlerini açan ender esnaflar, sadece iş yerlerinin kapalı olmadığını, caddelerde gezen insan sayısının da azaldığını anlattılar. Kurban Bayramı dolayısı ile yoğun bir 4 gün geçiren kamu çalışanları gibi esnafların da yorulduğunu, günlerce gece geç saatlere kadar çalıştığını ve piyasada müşteri olmaması yüzünden de bazı iş yerlerinin açılmadığını anlattılar.

Daha önceki yıllarda bayram günlerinde hiçbir iş yerinin açılmadığını, ancak bu alışkanlığın değişmeye başladığını söyleyen esnaf, "Bayramın ilk gününden itibaren fırınlar ve eczaneler gibi nöbetle çalınlar dışında lokantalar, marketler, manavlar ve giyim mağazaları da açıktı. Ara sokaklarda köylülerle ticaret yapanlar ise müşterilerin kente gelmediği için kepenklerini açmadılar. Pazartesi günü durum artık normale döner sanırım" dediler.

ESNAF DA MEMUR TATİLİNE UYDU
ESNAF DA MEMUR TATİLİNE UYDU
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2010 Cumartesi 17:21:00
Güncelleme :20 Kasım 2010 Cumartesi 21:25:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?