2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Esnaf denetim çalışmaları durud

Van'da kayıt dışı istihdamın önlenmesi için Van Esnaf ve Sanatkarlar Odası (VESOB) tarafından başlatılan denetimlere 7 aydır çıkılmadığı bildirildi.

Konu ile ilgili İHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan VESOB Başkanı Mehmet Ali Can, kayıt dışı çalışan esnafa yönelik başlattıkları denetimlerin sürdüğünü, ancak bu çalışmaların yetersiz olduğunu belirtti. Van Belediyesi'nin desteğine ihtiyaçlarının olduğunu ifade eden Can, bu konuda yeterli elemanın olmamasından yakındı.

Korsan esnaf sorununun ortadan kaldırılması için canla başla çalıştıklarını ifade eden Can, bu konuda Van Belediyesi'nin Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin de kendilerine yardım etmesini beklediklerini kaydetti.

Kayıt dışı çalışan çok sayıda esnafa uyarılarda bulunduklarını anlatan Can, "2 Aralık 2007 tarihinden itibaren bugüne kadar uygulamalara çıkılmamıştır. Bunun sebebi de böylesi bir çalışmayı hiçbir kurumdan destek görmeden sadece bizim kurumumuzun tek başına yapmak zorunda kalmasıdır. Bizim eleman yetersizliğimiz mevcuttur. Vergisini vermeyen kayıt dışı para kazanan insanlarımızı düzenli vergisini ödeyenlerden ayırmak için bu konuda çok kapsamlı bir desteğe ihtiyacımız vardır. İlimizdeki kalitenin artması, vergilerin düzenli ödenmesi ve iyi hizmetin sunulması için başta Van Belediye Başkanlığı olmak üzere bu alanla ilgili olan kurumlarımızdan yardım bekliyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 16:28:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?