3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Esnaf hasar tesbiti istiyor

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van İl Başkanlığı tarafından dün düzenlenen basın açıklamasının ardından çıkan olaylarda iş yerleri zarar gören esnaf hasar tesbiti yapılmasını istiyorlar. 

Basın açıklamasının ardından toplanan göstericiler yollarda barikatlar kurup, kaldırımları söküp iş yeri ve polis ekiplerini taşladı. Akşam geç saatlere kadar devam eden saldırılarda göstericiler tarafından kamu binaları ve araçları, çöp bidonları, iş yeri ve vatandaşlara ait evler taşlandı. 

Birçok esnafın iş yerleri ve vatandaşların ikamet ettiği evlerin camları kırıldı. Saldırı esnasında Hacıbekir Caddesi İkinisan Kavşağı'nda bulunan Site Taksi Durağı da taşlanarak kapı ve pencereleri kırıldı.

Göstericilerin taşlı sopalı saldırısına uğrayan taksi durağı büfesi kullanılmaz hale geldi. Taksi Durağı içerisindeki malzemelerin kullanılmaz hale geldiğini belirten Bahattin Durmuş, yaklaşık 2 bin YTL değerinde zararlarının olduğunu söyledi. 

Durmuş, "Durağımıza saldıranlar taş ve sopalarla camları kırıp, içerideki malzemeleri tekmeledi. Şuan durağımız kullanılmaz bir haldedir. Bu durakta çalışan 6 taksi var. Ancak arkadaşların oturabileceği bir mekan kalmadı. Zaten son zamanlarda işlerde ciddi bir durgunluk vardı. Ailelerimizi zor geçindirirken, bu saldırı sonrasında meydana gelen zararı nasıl karşılayacağımızı bilmiyoruz. Durağımızda hasar tespit çalışması yapılmasını istiyoruz" dedi. 

Öte yandan, göstericilerin saldırıları sonucunda Van Belediye Başkanlığı'na ait birçok hizmet aracı ve binanın zarar gördüğü belirtildi. Van Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Makine İkmal Müdürlüğü birimlerinde maddi hasar meydana geldiğini söyledi. 

Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar, "Saldırı sonrasında hasarın meydana geldiği birimlerde çalışma başlattık. Temizlik İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Makine İkmal Müdürlüğü bünyesinde oluşturduğumuz ekiplerle hasar tespit çalışması yapıyoruz. Saldırı sırasında birçok iş makinesi ile birlikte caddelerde bulunan çöp bidonları, temizlik işçilerinin kullandığı malzemeler zarar gördü. Hasar tespit çalışmanın ardından zararımızın ne kadar olduğu ortaya çıkacaktır" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 13:53:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?