2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Esnafa konferansl hırsız uyarısı

Van Emniyet Müdürlüğü tarafından esnaflara yönelik verilen "Komşu Kollama Sistemi, Hırsızlık ve Yankesicilik Olayları Hakkında Bilgilendirme" konulu konferanslar devam ediyor.

Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen konferansta, bu kez Hz. Ömer Cami altında bulunan esnaflar bilgilendirildi. Konferansta bir konuşma yapan Van Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amir Yardımcısı Hasan Çınar, hırsızlıkla mücadelede yaz mevsiminde yaşanan hırsızlık vakalarına karşın ev güvenliğinin had safhada olması gerektiğine dikkat çekti.

Çınar "Apartmanlarda alt katlarda oturan vatandaşlarımızın özellikle pencere korkuluğu ve alternatif girişleri kapatma noktasında çok dikkatli ve duyarlı olması gerekir. Apartmanların ana giriş kapısı ve eğer siteyse sitenin giriş kapısının muhakkak süreyle kontrol altında tutulması gerekir" dedi.
Esnaflara şehirleşme ile birlikte kaybolan komşuluk ilişkilerini Emniyet Müdürlüğü'nün 'Komşu Kollama Sistemi' projesi ile yeniden kazanacaklarını anlatan Hasan Çınar, tatile çıkmaları durumunda ev anahtarlarını güvendikleri komşularına bırakmasını önerdi. Çınar, "Komşularınıza anahtarı verdikten sonra onları posta kutusunu sürekli boşaltması, arada bir ev girerek ışıkları açıp söndürmeleri konusunda uyarın. Böylece evde birilerinin yaşadığı izlenimi verilmiş olur ve hırsızlık girişimi engellenebilir. Yine zaman zaman komşularınıza televizyonlarınızı ve radyolarınızı açık bırakmalarını söyleyin. Bu da caydırıcı bir tedbir olabilir" şeklinde konuştu.

Seminer, konu ile ilgili slayt filmlerin izlenmesinin ardından sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 16:55:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?