6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Esrar tacirleri jandarmaya takıldı

VAN'DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

Van'ın Özalp ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 31 kilo 787 kilogram toz esrar ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Özalp İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, her geçen gün yeni yeni sistem geliştirip farklı güzergahlar seçen uyuşturucu tacirlerine yönelik geniş çaplı çalışma başlattı.

Bu çalışmalar kapsamında İran ve Van üzerinden batı illerine uyuşturucu sevkıyatının yapılacağı bilgisine ulaşan jandarma, bu bilgiler doğrultusuna harekete geçti. Uyuşturucuyu götürecek olan şahısları yakalamak üzere Özalp-Emek köyü karayolu üzerinde pusu faaliyetinde bulunan ekipler, şahısları beklemeye başladı. Kimlikleri belirlenemeyen 3 şahıs otomobil ile Özalp ilçesinde doğru seyir halinde iken jandarma ekiplerini görmeleri üzerine geri döndüler.

Yakalanacaklarını anlayan şahıslar otomobilden inerek kaçmaya başladılar. Yaşanan kovalamaca sonucu ismi açıklanmayan 1 kişi yakalanırken, diğer 2 şahıs ise gecenin karanlığından faydalanıp izlerini kaybettirdiler. Jandarma, otomobilde yaptığı incelemede 31 kilo 787 kilogram toz esrar ele geçirdi. Yakalanan zanlı, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilirken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2010 Cumartesi 15:19:00
Güncelleme :27 Şubat 2010 Cumartesi 15:18:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?