3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Et fiyatları sakatata yöneltti

Van'da et fiyatlarının yüksek olması alım düşük olan vatandaşın sakatata yönelmesine neden oldu.

Süper marketler başta olmak üzere bir çok satış noktasında bir kilo et fiyatlarının ortalama 12-15 YTL'den başlaması dar gelirli vatandaşı zorluyor. Çareyi, ucuz et ürünlerinde arayan bir çok vatandaş, beyaz etin yanı sıra kelle, paça ve ciğer gibi sakatata yöneldi. Van'da et ürünleri tüketiminde büyük ölçüde düşüş gözlemlediklerini ifade eden Peynirciler Çarşısı'ndaki Öz Kardeşler Kasabı sahibi Baki Tüzün, vatandaşın rahatlıkla kırmızı et alamadığını belirtti. Ucuz ete yönelen halkın daha çok kelle, paça, ciğer ve tavuk aldığını dile getiren Tüzün, bunların fiyatının daha cazip olduğunu kaydetti. Normal bir kilo etin 12-15 YTL arasında değiştiğini anlatan Tüzün, "Bu fiyatlardaki eti alamayan bir çok vatandaşımız 3 YTL olan kelle, 6 YTL olan ciğer, 3 YTL olan tavuk ve ortalama 1,5 YTL olan diğer sakatatları alıyor" dedi.

Kuştutan Kasabı'nın sahibi Cengiz Kuştutan da etin bir çok yerde çok pahalı satıldığını ifade ederek, kendilerinin ucuz et satmaya çalıştıklarını kaydetti.

Satışlarının iyi olmadığından yakınan Kuştutan, alım gücü düşük olan vatandaşın beyaz ete, sakatat gibi ürünlere yöneldiğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe 16:52:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?