3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Ev cephanelik gibi çıktı

Van'da terör örgütü ile işbirliği içinde olduğu duyumları alınan bir şahsın evine yapılan aramada silah ve mühimmat ele geçirilirken, zanlı da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre Başkale Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Koçdağı köyünde ikamet eden E.A. isimli şahsın PKK terör örgütü ile işbirliği içinde olduğu, ev ve eklentilerinde örgütsel malzeme bulundurabileceği ve terör örgütüne mali destek sağlamak maksadıyla uyuşturucu madde ticareti ile uğraştığı yönünde bir ihbar aldı. Alınan ihbar üzerine Başkale Cumhuriyet Savcılığı'nın arama ve el koyma kararına istinaden şahsın ev ve eklentilerine baskın düzenlenerek arama yapıldı.

Aramada ikamet olarak kullanılan evin oturma odasında bulunan yatakların alt kısmında bir adet G3-A4 marka piyade tüfeği, 8 adet piyade tüfeği şarjörü, şarjörlere takılı vaziyette 302 adet 7.62 milimetre çapında piyade tüfeği fişeği, 2 adet kütüklük ile bir adet hücum yeleği ele geçirildi.

Gözaltına alınan E.A. Başkale İlçe Jandarma Komutanlığı'nda sorgulandıktan sonra çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak Başkale Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2008 Salı 14:03:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?