5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Evde doğum halen çok yaygın

EVDE DOĞUM HALEN ÇOK YAYGIN

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mansur Kamacı, teknik imkan ve olanakların son derece elverişli olmasına rağmen halen evde yapılan doğum oranlarının çok yüksek olduğunu söyledi.

Yaklaşık 11 yıldır bölgede görev yaptığını belirten Prof. Dr. Mansur Kamacı, özellikle son yıllarda sağlık alanında yapılan iyileştirmeler nedeniyle artık insanların doktor ve ilaca daha kolay ulaştığını belirtti.

Son yıllarda hiç kızakla hasta taşıma olayları ile karşılaşmadıklarını ifade eden Prof. Dr. Kamacı, bütün teknik imkan ve olanakların olmasına rağmen bölgede evde yapılan doğum oranlarının çok yüksek olduğunu ifade etti.

Üçüncü basamak hastane oldukları için riskli hastaların yüzde 70'inin kendi hastanelerine geldiğini anlatan Prof. Dr. Kamacı, "Eskiden gerek sağlık hizmetinin paralı oluşu gerekse ulaşılmasında yaşanan sıkıntılardan dolayı evde doğum yapma çok yaygındı. Ancak şimdi ambulans helikopterin bulunmasına rağmen bu sıkıntının önüne bir türlü geçilemedi. Bunun da en büyük sebebi insanların doğumu halen basit bir olay olarak görmesinden kaynaklanıyor. İlk doğumlarda hastaneyi tercih edenler, 2-3 doğumlarını evde yapıyorlar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2011 Perşembe 16:32:00
Güncelleme :10 Mart 2011 Perşembe 16:35:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?