7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Evi yanan bir annenin dramı

EVİ YANAN BİR ANNENİN DRAMI

Van'ın Hacıbekir Mahallesi'nde evi yanan anne, bir taraftan tamamen kullanılmaz hale gelen eşyaları için üzülürken, bir taraftan da açılan soruşturma sonucu 5 çocuğunun elinden alınma ihtimalinin endişesini yaşıyor.

Mahallenin Suluova 2. Sokak'ta bulunan 7 nüfuslu Onuk ailesinin evi, önceki gün oyun oynayan çocukları yüzünden tamamen yandı. Ablaları tarafından evin pencere cami kırılarak dışarı çıkartılan çocuklar, olaydan yara almadan kurtarılırken, anne Ayşe Onuk, üzüntü ve endişeyi birlikte yaşıyor.

Olayı anlatan anne Onuk Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Genel Müdürlüğü tarafından dağıtılan çocuk parasının ne zaman verileceğini sormak için evinden ayrıldığını anlatarak "Belimde kemik eğilmesi hastalığı olduğu için çocuklarımı birlikte götüremedim. İlaç almak için çocuk parasına ihtiyacım vardı. Biri erkek 4 çocuğumu 9 yaşında olan kızıma bıraktım. Kapıyı kilitledim ve anahtarı kız kardeşime verdim. Kız kardeşim gelip çocuklara bakmış ve evine dönmüş. Benim 7 yaşımdaki kızım dolabın üstünden kibrit kutusunu alıp yakmaya başlayınca bir süre sonra ev tutuşmuş. Çocuklar, yangını söndürmek için evdeki bütün bez parçalarını alevlerin üzerine atmışlar. Bir süre sonra buzdolabı ve süpürge makinesinin motorları da patlamış. Kapıyı kilitlediğim için büyük kızım camı kırarak kardeşlerini camdan dışarı çıkarmış. Okuldaki öğretmenler de evden çıkan dumanı fark edip gelmişler. Kapıyı kırıp içeri girmişler ve büyük kızımı da son anda kurtarmışlar. Daha sonra itfaiyeyi çağırmışlar ve yangını söndürmüşler. Ben de eve dönerken haberi aldım ve telaş içinde nasıl geldiğimi bile bilmiyorum" dedi.

 

- "HEM ELDE AVUÇTA NE VARSA YANDI, HEM DE HAKKIMDA SORUŞTURMA AÇILDI"

Olayda, güçlükle satın aldıkları eşyalarının tamamen yanmasına üzülmesi yanında bir de hakkında soruşturma başlatıldığını, çocuklarının elinden alınmasından endişe duyduğunu anlatan Ayşe Onuk "Hakkımda, 'Çocuklarına bakamadığın için yakmak istemişsin' diye soruşturma açılmış. Hangi anne çocuklarını yakmak ister? Çocuklarımı benden alıp yuvaya verecekler diye çok korkuyorum. Eşim seyyar satıcı, hiçbir yerden gelirimiz yok. Kızımın öğretmeni biraz eşya vermişti, onlar da yandı. Elde avuçta ne varsa hepsi yandı. Şimdi kız kardeşimin evinde kalıyoruz, yatacak yerimiz bile kalmadı. Bize yardım edilmesini istiyoruz" dedi.

EVİ YANAN BİR ANNENİN DRAMI
EVİ YANAN BİR ANNENİN DRAMI
EVİ YANAN BİR ANNENİN DRAMI
EVİ YANAN BİR ANNENİN DRAMI
EVİ YANAN BİR ANNENİN DRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2010 Cumartesi 18:05:00
Güncelleme :19 Haziran 2010 Cumartesi 18:15:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?