3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Evlenmeye gitti dolandırıcıya çarpıldı

Van'da filmleri aratmayacak ilginç dolandırıcılık olayı meydana geldi. Yaşlı bir adamın 2 bin YTL'sini evlendirmek vaadiyle dolandıran zanlı, polis ekipleri tarafından otel odasında kıskıvrak yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, Nevşehir'de ikamet M.Y. (64) isimli şahısın başına filmleri aratmayacak dolandırıcılık olayı meydana geldi. Polise verdiği ifadeye göre, evlenmek amacıyla Çatak ilçesindeki İcra Müdürlüğü'nde görevli bir yakının yanına gitmek üzere Van'a geldiğini söyleyen M.Y., akşam geceyi geçirmek üzere gittiği Bahçıvan Mahallesi'ndeki bir otelde S.C. isimli şahıs ile tanıştığını ifade etti.

 M.Y., "Sohbet esnasında S.C. isimli şahıs Van'a niçin geldiğimi sordu. Ben de evlenmek üzere geldiğimi ve Çatak ilçesinde bir yakınımın bana yardım edeceğini söyledim. Bir yakını olduğunu söyleyen S.C. ile birlikte bir taksiye bindik ve Beyüzümü Mahallesi'nde ikamet eden O.K. isimli şahsın evine gittik. S.C. ev sahibi ile Kürtçe konuşmaya başladı. Ben anlamadığım için ne dediklerini de anlamadım. Gecenin ilerleyen saatlerinde evden ayrılarak otele döndük. S.C. bana dönerek "Evdeki kızı beğendin mi" dedi. Ben de "Beğendim" dedim. Bana 'O zaman sorun yok, kızın babası 2 bin 500 YTL başlık parası ile kıyafet istiyor, verirsen düğününüzü yaparız" dedi ve ben de kabul ettim. Sabah erkenden kalkarak 600 YTL değerinde kıyafet ile S.C.'ye bir mont alarak otele döndük. Otelde iken S.C. 600 YTL alışveriş yaptığım için 2 bin YTL'ye indirdiği başlık parasını kızın babasına vermek için benden istedi. Ben de kıyafetleri ve parayı S.C.'ye verdim. Bana 1 saat içinde geri geleceğini söyleyen S.C. aradan uzun zaman geçmesine rağmen gelmeyince dolandırıldığımı anladım ve polise baş vurdum" şeklinde konuştu. 

Sahsın eşgal ve bilgilerini alan Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri çalışmalara başladı. Ekipler, otel ve taksi durağında yaptıkları çalışmalar neticesinde dolandırıcılık olayını gerçekleştiren şahsın izine rastladı. Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, sabah saatlerinde S.C. isimli şahsın kaldığı otele baskın düzenledi. Düzenlenen baskında banyo yapan S.C. yakalanarak gözaltına alındı. 

Polis ekipleri, diyaliz hastası olan ve hastanede tedavi gören O.K. isimli şahsın da ifadesine başvurdu. O.K. kendisinin olaydan haberinin olmadığını ifade ederek, "Önceki gece S.C. yaşlı adam evime geldiler. S.C. yaşlı adamı bana misafiri olarak tanıttı. Ben de bu yüzden onlara hizmet ettim. Beni ve ailemi bu işlere karıştırdığı için S.C.'den davacıyım" dedi. 

S.C. tarafından dolandırıldıktan sonra parası kalmayan yaşlı adama polis sahip çıktı. 3 günlük otel ve seyahat ücretini karşılayan polis, M.Y.'yi memleketi olan Nevşehir'e gönderirken, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 14:38:52
Güncelleme :3 Aralık 2008 Çarşamba 14:39:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?