2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Evleri yandı, sokakta kaldılar!

Van'da meydana gelen yangında bir ev kullanılmaz hale geldi, 14 nüfuslu aile kış günü dışarıda kaldı.

Alınan bilgiye göre, Van'ın Hacıbekir Mahallesi 4. Sokak'ta 9 çocuğu ve 4 torunuyla birlikte yaşayan Tavuz Çakan'ın evinde, öğlen saatlerinde elektrik kontağından kaynaklandığı bildirilen bir yangın çıktı.

Yangında, içeride bulunan çocuklar komşuların yardımıyla dışarıya çıkarıldı. İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin müdahale ettiği yangında ev kullanılmaz hale geldi.

Eşi Ömer Çakan'ı 6 yıl önce kaybettiğini ve 9 çocuğu ve 4 torunuyla birlikte evde yaşadıklarını belirten Anne Tavuz Çakan, kış günü dışarıda kaldıklarını belirterek, hayırseverlerden kendisine yardım etmelerini istedi.

22 yaşındaki oğlu Muhammet Çakan'ın gurbette inşaatlarda çalışarak aileye gelir sağladığını ifade eden Çakan, ''Tek gelirimiz oğlumun kazandığı paradır. Çocuklarımdan Yusuf, Fatma, Faruk ve Hava'da okula gidiyor. Maddi durumuz iyi değil. Geçimimizi ancak yapıyorduk. Şimdi de evsiz kaldık'' dedi.

Anne Çakan'ın çocukları ve torunlarının geçici olarak komşularda ve yakınlarında yaşayacağı öğrenildi. Yangınla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2008 Pazar 17:25:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?