3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Eylül ayı toplantısı yapıldı

Van Valiliği İl İnsan Hakları Kurul Başkanlığı, eylül ayı olağan toplantısını Vali Yardımcısı Hasan Yılmaz'ın başkanlığında yaptı.


Valilikte yapılan toplantıda ilk olarak gündemdeki maddeler değerlendirildi. Hasta hakları ve tüketici sorunlarının konuşulduğu toplantıda, İl İnsan Hakları Kurulu Başkanlığı'na yapılan müracaatlara ilişkin olarak daha önceden araştırılmak üzere ilçe insan hakları ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen müracaatların sonuç raporları şu şekilde açıklandı: 

"İl Sağlık Müdürlüğü'nde oluşturulan 'Hasta Hakları' birimine yapılan müracaatların değerlendirilmesi yapılmış, Ağustos ayında yapılan 33 başvurudan 22 adet başvurunun yerinde çözümlendiği 11 adet müracaatın Hasta Hakları Kurulu'na intikal ettirildiği, bunlardan 1 adet müracaat için ihlal var kararı verildiği tespit edilmiştir. İlimizde Sanayi Ticaret İl Müdürlüğüne bağlı olarak bulunan 'İl Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı'na 01 Ocak 2008 - 25 Eylül 2008 tarihleri arasında toplam 176 adet müracaatın yapıldığı, müracaatlardan 67 adetinin hakem heyeti kararı ile 75 adetinin yerinde çözümlendiği 34 adet müracaat için ise incelemenin devam ettiği görülmüştür. Okullarda şiddetin önlenmesine ilişkin Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı'nın yazısı incelenerek İnsan Hakları Eğitim ve İnsan Hakları Bilincini Geliştirme Alt Komisyon üyelerinin İl Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ile okul aile birliklerinin ortak çalışmalarıyla okullardaki şiddetin önlenmesine yönelik istişare toplantı yapılmasına karar verilmiştir."

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 11:09:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?