3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Facia son anda önlendi!

Van'da kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce, polis uygulama noktasının yanına cep telefonu düzeneği ile yerleştirilen 3 kilo C-4 patlayıcı, fünye ile patlatılarak imha edildi.

Olay, Van-Erciş karayolu üzerinde bulunan polis uygulama noktasında meydana geldi. Polis noktası yanında bulunan briket imalathanesinde çalışan işçiler, sabah geldikleri işyerlerinde malzemelerini hazırladıktan sonra makineleri çalıştırmak istediler.

Ancak elektriklerin kesik olduğunu görülen işçilerden biri duvar dibinde bulunan söğüt ağacının altına giderek dinlemek istedi.

Ağacın altına geldiğinde bir adet cep telefonu gören işçilerden biri almak isterken telefona ince kabloların bağlı olduğunu görmesi üzerine noktada görev yapan polislere haber verdi.

Olay yerine sevk edilen ekipler, çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, Van-Erciş karayolu trafiğe kapattılar. Bomba imha uzmanlarının olay yerine gelmesinin ardından giydikleri özel kıyafetleri ile şüpheli poşeti kontrol ettikten sonra fünye yerleştirildi. 

Büyük bir gürültü ile patlatılan poşette yapılan incelemede cep telefonu düzeneği ile hazırlanmış 3 kilo C-4 ve TNT karışımı ile hazırlanmış patlayıcı olduğunu tespit etti.

Bölgeye çağrılan Olay Yerin İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ekipleri, patlayıcı ve telefon üzerinde inceleme yaptı.

Ele geçirilen, patlayıcı ve cep telefonun detaylı incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, yaklaşık 1 saat kapalı olan yol trafiğe açıldı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2008 Cumartesi 14:50:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?