5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Facianın eşiğinden dönüldü

Depremle sarsılan Van'da 17 kişinin kaldığı bir çadır, çıkan yangında kül olurken, depremzede aile son anda kendilerini dışarı atarak kurtuldu.
 

Merkez Esenler Mahallesi'nde oturan 17 kişilik Çetin ailesi hasar gören evlerinin bahçesine kendi imkanlarıyla çadır kurdu.

Burada kalmaya başlayan aile fertleri evlerinin yıkılacağı korkusuyla değerli eşyalarını buraya taşıdı.

Bugün öğle saatlerinde çocukların çadırda olduğu bir sırada artçı deprem meydana geldi. Sarsıntıyla birlikte depremzedelerin ısınmak için kurduğu elektriklik ısıtıcı devrilince çadır alev aldı.

Kısa sürede tutuşan çadır birkaç dakikada kül oldu. Çetin ailesinin çocukları dışarıkaçarak canlarını zor kurtardı. Bütün eşyaları kül olan ve çadırları yanan aile, yangını gözyaşlarıyla izledi.

Bu arada çadırda bulunan tüpün şans eseri patlamaması da büyük bir facianın yaşanmasını önledi. Çadırlarının bir anda alev aldığını belirten Ömer Çetin, "17 kişi bu çadırda yaşıyoruz. Perişan bir haldeyiz. Kimse sahip çıkmadı, gidip kendi imkanlarımızla çadır almıştık. Şimdi o da yandı. Canımızı zor kurtardık. Şimdi 17 kişilik aile ne yapacağız. Gidecek, kalacak yerimiz yok. Perişan olduk" dedi.

...
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2011 Salı 18:20:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?