2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Fakirlere yardım için yeni dernek

Van'da yeni kurulan 'Verenel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği' düzenlenen bir toplantı ile basına tanıtıldı.


Ordu Caddesi Japon Pasajı karşısı Elçioğlu Apartmanı'nda bulunan dernek binasında basın toplantısı düzenleyen Verenel Derneği Van Temsilcisi Yusuf Say, yapacakları faaliyetler hakkında bilgi verdi. Dernek olarak, fakir ve kimsesizlere maddi ve manevi yardımlarda bulunacaklarını ifade eden Say, bu amaç doğrultusunda çok farklı etkinlikler yapacaklarını söyledi.

Say, "Türkiye'nin 30 ilinde bulunan derneğimizin temsilciliği kısa sürede tüm ülkeye yayılacaktır. Yurt içinde ve dışında çalışan hayırseverlerin katkılarını alarak mağdur vatandaşlarımızın sıkıntılarına çözümler üreteceğiz. Üretim ve sanayi imkanlarından kısıtlı Van ilimizde işsizlik ve dolayısıyla fakirlik oranı oldukça yüksektir. İlimizin son yıllarda almış olduğu göçler nedeniyle genel nüfusu 1 milyonu bulmuştur. Bu durumu göz ardı etmeyen genel merkezimiz öncelikli iller arasında Van'ımıza ağırlık vermiştir. Derneğimizin vizyonu, insan olmaktan kaynaklanan vicdani ve akli sorumluluklar içinde toplumsal dayanışmanın arttırılmasına katkı sağlamaktır. İnsana ve çevreye karşı sorumluluk bilincinin oluşmasına öncü örnek olabilmektir. İnsan, doğa ve çevre odaklı faaliyetlerle ilgili üstlendiği sorumluluğu sivil toplum kuruluşu olarak üzerimize düşeni yapmaktır" dedi.


Verenel organizasyonuna gönül bağı olan kuruluşlarla, istihdam sorununa kalıcı çözümler üretmeyi de amaçladıklarını belirten Yusuf Say, Ramazan ayı boyunca iftar çadırı ile halka hizmet edeceklerini söyledi.

Say, "Yardımlaşma ve dayanışma gibi hayırlı bir yarışta gerektiğinde sivil toplum kuruluşları ile dayanışma içinde olacağız. Yardım malzemelerimizin önceliğinde sevgi, saygı, samimiyet, fedakarlık, cesaret, güven, sabır, paylaşım olacaktır. Farklı olmaya çalışmadan doğallığımızı geliştirerek kurumsallaşma sürecimize katkıda bulunacağız. Bu vesileyle ilk olarak Ramazan ayında yardımlar başta olmak üzere ziyaretler gerçekleştireceğiz. Mübarek ay sürecince Beşyol mevkiinde iftar çadırımız fakir vatandaşlarımıza hizmet verecektir" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 16:17:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gönül IP: 88.251.25.xxx Tarih : 6.09.2008 16:16:31

okuyorum ama okul masrafımı karsılayamıyorum yenı basladım usak esmede okuyorum okulu bırakmayı dusunuyorum bas vurdugum yer kalmadı evımız kıra babam 300mılyon aylıkla calısıyor