5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Farklı dillerde propaganda yasak

Van Vali Yardımcısı Halil Berk, televizyon ve radyoların siyasi parti ve adaylarının Türkçe dışında başka bir dilde yaptıkları propagandalarını yayınlamasının yasak olduğunu söyledi.

29 Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesi Van'da görev basın mensupları ile bir araya gelen Vali Yardımcısı Halil Berk, gazetecilerin uymaları gereken kurallar hakkında bilgi verdi. Tahir Paşa Salonu'nda, gerçekleştirilen toplantıda basın mensuplarına Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararlarını açıklayan Vali Yardımcısı Berk, televizyon ve radyoların siyasi parti ve adaylarının Türkçe dışında başka bir dilde yaptıkları konuşmalarının yayınlamasının yasak olduğunu söyledi.

Halkın hür iradesini sandığa yansıtması için mülki idare amirleri olarak yapılması gereken tüm önlemleri almaya başladıklarını kaydeden Berk, seçimlerin huzur ortamında gerçekleşmesi için güvenlik güçlerinin de her türlü önlemleri aldığını kaydetti. Mülki idare amirleri olarak kanunlar doğrultusunda hareket ettiklerini anımsatan Berk, seçimlerin rekabet ve şenlik ortamında geçmesi için muhataplarının ilgili kanun ve kararları bilinmesi için bu toplantıları yapıldığını ifade etti.

Gazetecilerin, seçim propagandalarında Kürtçe'nin serbest olup olmadığı şeklindeki sorusu üzerine Vali Yardımcısı Halil Berk, 'Radyo ve televizyonda yapılacak propagandalar Türkçe'den başka dil ve yazı kullanılması yasaktır' ibaresi olduğunu hatırlattı. Berk, Kürtçe yayının normal şartlarda serbest olduğu ancak, ilgili kanun gereği siyasi parti ve adaylarının Kürtçe propaganda yapamayacağı ve bu konuşmaların radyo ve televizyonlarda yayınlanmasının yasak olduğunu söyledi. Kendilerinin sadece kanun maddelerine göre hareket ettiklerini anlatan Berk, ilgili madde ve kararlara karşı rahatsızlıkları veya itirazları olanların ilgili kurumlara kanun değişikliği teklifinde bulunabilecekleri gibi alınan kararlara itiraz edebileceklerini söyledi.

Vali Yardımcısı Halil Berk'in yaptığı konuşmanın ardında İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdür Vekili Zeki Akyol, basın mensuplarına radyo ve televizyon kuruluşlarının seçim döneminde uymaları gereken kanun maddeleri hakkında bilgi verdi

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 18:07:07
Güncelleme :10 Şubat 2009 Salı 18:27:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?