5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Fatih Çiftçi veda etti

İSTİFA EDEN ERCİŞ BELEDİYE BAŞKANI ÇİFTCİ VEDALAŞTI

Van'ın Erciş Belediye Başkanlığı görevinden istifa ederek AK Parti Van milletvekilliği aday adaylığı için başvurusunu gerçekleştiren Fatih Çiftci, Erciş Belediye Başkanlığı önünde düzenlenen törenle sevenlerine veda etti.

AK Partili Erciş Belediye Meclisi üyeleri ile birlikte belediye balkonundan sevenlerine hitap eden Fatih Çiftci, 7 yıllık belediye başkanlığı görevi süresinde Erciş'e çok sayıda hizmet getirdiğini anımsattı. Görevi bıraktığı 10 Mart 2011 tarihi itibarıyla Erciş Belediyesi kasasında yaklaşık 4 milyon 942 bin TL nakit bıraktığını da ifade eden Çiftci, Erciş Belediyesi'nde görev yapan işçi ve memurların da özlük haklarını yeniden düzenleyerek hak edişlerinin hesaplarına yatırıldığını söyledi. Milletvekilliği adaylığının söz konusu olmadığını ancak, AK Parti Genel Merkezi'nden kendisine gelen talimat üzerine belediye başkanlığı görevinden istifa ettiğini anlatan Çiftci, "28 Mart 2004 tarihinde sizlerin o tertemiz şerefli oylarıyla belediye başkanlığına seçildik. Yapmış olduğumuz 5 yıllık çalışmalar sonrasında yine ikinci kez sizlerin teveccühüyle 29 Mart 2009 tarihinde ikinci kez belediye başkanlığına seçildim. Bu süreçte benim bit tek amacım vardı. Bana tevdi etmiş olduğunuz bu emanete hep sahip çıkarak memleketime ve sizlere hizmet etmek için emek verdim. Sizin emanetinize kendi mukaddesatım, onurum, şerefim gibi sahip çıktım. Tertemiz bir şekilde biz bu günlere geldik. Benim bu genel seçimde milletvekilliği adaylığım söz konusu değildi. Böyle bir düşüncem yoktu. İnsanlar kaderlerini yaşarlar. Biz iman etmişiz. Kamu görevlilerin seçimine bir gün kala bu konuda bize Ak Parti Genel Merkezi'den istifa etmemiz talimatı geldi. Biz de, Allah rızası için bu memleketin geleceği için daha sağlıklı bir şekilde hizmete kavuşturabilmek için bu talimat uyduk ve 10 Mart 2011 tarihinde milletvekili aday adayı olmak için istifa ettim. Allah sonumuzu hayır etsin. Çok kısa bir sürede, çok yoğun bir şekilde gerçekleştiği için bunları mesai arkadaşlarımla ve siz değerli halkımla paylaşamadım. Memleketime ve sizlere dahi iyi hizmet etmek için bu talimata evet dedim. Erciş'in daha aydınlık günlere Van'ımızın daha çok iyi hizmetlere ulaşması için böyle bir karar aldık. Cenabı Hak sonumuzu hayır etsin" dedi.

AK Parti Van Milletvekili Aday Adayı Fatih Çiftci, Erciş Belediye Başkanlığı dönemlerinde yaptığı hizmetleri de tek tek sıralayarak 7 yıl içersinde Erciş Belediyesi'ni bölgenin en iyi belediyesi yaptığını belirterek, "Her şeyden önce o şerefli, onurlu oylarınızı, emanetinizi bugüne kadar taşıdım Cenabı Hak nasip ederse bundan sonra benim yerimde sizlerle birlikte 16 kardeşim, 16 yol arkadaşım bu yola devam edecekler. Birlikte bu memleketi çok güzel noktalara taşıyacağız. Bugün itibarıyla Erciş Belediyesi'ni kasasında 4 milyon 942 bin TL parayla devrediyorum. Ben bu belediyenin her kuruşuna helal gelmemesi için gecemi gündüzüme kattım. Bu belediyeyi bu noktalara sizlerle birlikte mesai arkadaşlarımla birlikti dava arkadaşlarımla birlikte getirdim. Çalışmalarımız sonuçlandı. Tüm arkadaşlarımızın sosyal hakları, ikramiyeleri dahil olmak üzere bir ay öncesinden hesaplatıp arkadaşlarımızın hesaplarına geçtik. Hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

İSTİFA EDEN ERCİŞ BELEDİYE BAŞKANI ÇİFTCİ VEDALAŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2011 Çarşamba 13:20:00
Güncelleme :17 Mart 2011 Perşembe 11:48:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HAS VANLI IP: 212.174.156.xxx Tarih : 21.03.2011 11:58:44

Fatih efendi yaptığın hırsızlık hakkındaki yolsuzluk dosyası varken katliama sebebiyet vermen seni Erciş halkının vijdanında mahkum edecektir. Ak Parti senin yaptıklarını mutlaka değerlendirirecektir. Allah katında da hesap vereceksin