4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

Feribot kazası: 32 yaralı

Van'da meydana gelen feribot kazasında 32 kişi yaralandı.

Kaza sonrası olay yerine gelen Van Valisi M. Niyazi Tanılır, Belediye Başkanı Burhan Yenigün, İl Emniyet müdürü Tacettin Kurt, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Hakan Emekçi çalışmaları yerinde inceledi. Burada gazetecilere açıklama yapan Tanılır, kazanın feribotun İskeleye yanaştığı sırada yaptığı yanlış manevradan kaynaklandığını söyledi.

Tanılır, "Yaralılar hastanelerde tedavi altındalar. Platon üzerinde bulunan yolculardan bir kısmı suya, bir kısmı ise aşağıya düşüyor. Ayrıca denizde de dalgıçlar tarafından tarama yapıldı. Herhangi bir kişiye rastlanmadı. Şu anda yolcular tarafından da kayıp bildirimi de yok. Yaralıların hepsi İranlı, Savcı Beyin soruşturmasından sonra da feribot Tatvan'a hareket edecek. Feribot da normal programına dönecek" dedi.

Feribot kazasında Van Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralıların isimleri; Main Ekberi, Rabi Kumeyzi, Abdullah Rahimzade, Amir Rıza Seyfi, Rüya Samediyan, Muhamed Cafer, Zehra Hoccati, Şukufe Rahimzade, Mohsen Rahimzade, Ali Agdasi, Mihran Hismuallim, Moin Astari, Mahsut Emini ve Cehen Paşa Fevzi

Bu arada Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ndeki yaralıların isimleri ise şu şekilde; Efsane Beyatasad, Hoda Gadiri, Sohayla Hosayin Khahsaki, Esmail Perbahijan, Mehdi Eftekani, Elişa Khahanirad, Amir Kihahagan, Omid Mıssaskhian, Meryam Rezai, Parisa Boradaran Manizadeh, Hasan Kihahanirah, Sakine Lotipe, Mahveheha Kaderi, Bahmen Kaderi, Manihe Savafi, Tahin Astahi, Farşad Astahi ve Amir Mahamed Tabatahni.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2005 Cumartesi 11:25:24
Güncelleme :10 Temmuz 2005 Pazar 18:33:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?