6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Festivalin startı verildi

VAN BELEDİYESİ FESTİVALİN STARTINI VERDİ

Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, bu yıl ilkini düzenledikleri, Van Gölü Kültür Sanat ve Doğa Festivali'nin tüm halkı buluşacak bir etkinlik olacağını söyledi.

Van Belediyesi, 'Güneşin yurdunda sanatla tarihe akıyoruz' sloganıyla bu yıl ilk kez düzenlediği '1. Van Gölü Kültür Sanat ve Doğa Festivali'ni tanıtım programı ile startını verdi. 30 Mayıs 04 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan festival için Merit Oteli'nde basın mensupları ile bir araya gelen Belediye Başkanı Bekir Kaya, ilk kez düzenlenen festivalin, her açıdan görkemli bir geçmişe sahip olan Van'da, denizi, dağı, lalesi, sümbülü, güneşi ile adeta renk ve kültür mozaiğinin bir buluşması niteliğinde olacağını söyledi.

Düzenlenen festivalin kentte düzenlenen diğer festivallere alternatif gibi gösterilmesinin yanlış olduğunu anlatan Başkan Kaya, belediye meclisinin haziran ayı toplantısında aldığı karar ile 'Şehir' parkının ismini 'Feqiye Tayran' olarak değiştirdiğini ve bunun daha önce Bahçesaray ilçesinde düzenlenen Feqiye Tayran Kültür ve Turizm Festivali ile bir ilgisinin bulunmadığını dile getirdi. Festivale davet edilen sanatçıların büyük bir bölümünün Kürtçe şarkı ve türkü söyleyen sanatçıların oluşunu ise Van'ın değerleri göz önünde bulundurarak seçtiklerini belirten Başkan Kaya, festivale Karadeniz müziğini söylen sanatçılar olduğu gibi Ermenice söyleyen sanatçılar da davet edildiğini ifade ederek, “Festival tüm halkı buluşturacaktır” dedi.

Başkan Kaya, festivalin tüm hazırlıklarını yaptıkları ihale ile bir firmaya verildiğini ve bununda 400 bin TL civarında olduğunu söyledi.

Düzenlenen tanıtım toplantısına Başkan Kaya'nın yanı sıra, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, Barış ve Demokrasi Partisi Van İl Başkanı Cüneyt Caniş, İl Genel Meclisi Başkanı Semira Varlı ve festival komisyonu üyeleri katıldı

VAN BELEDİYESİ FESTİVALİN STARTINI VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 13:22:01
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 13:25:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?