5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Festivan'a bir eleştiri daha

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Avrupa Birliği (AB) fonlarından yararlanılarak hazırlanan projelerin uygulanmasında çok dikkat edilmesi gerektiğini, aksi durumda kentin imajına zarar verileceğini belirtti.


VATSO Başkanı Kandaşoğlu, bir süre önce düzenlenen 'Festivan' etkinlikleri sırasında yaşanan ve basında yer alan, kurumlar arasında tartışmalara yol alan aksaklıklarla ilgili bir açıklama yaptı. Van'da son dönemlerde Arupa Birliği'ne proje hazırlama ve sunma konusunda önemli bir kapasite oluştuğunu belirten Zahir Kandaşoğlu, bunun sonucunda AB hibelerinden yararlanma oranının sevindirici bir şekilde arttığını anlattı. Sivil toplum kuruluşlarının AB fonlarından yararlanarak proje çerçevesinde yürüttüğü bir takım faaliyetlerin, gerek kuruluşların kapasitelerinin artması, gerekse Van'a sağladığı toplumsal etki bakımından önemli sonuçlar doğurduğunu ifade eden Kandaşoğlu "Avrupa Birliği hibelerinden daha fazla yaralanmanın temel şartı projelerin uygun bir şekilde yürütülmesi ve gerekli şartların eksiz yerine getirilmesidir. Aksi halde AB hibelerinden yararlanmak söz konusu olamayacaktır. 25-30 Haziran tarihleri arasında ilimizde gerçekleştirilen 7 ülkenin ve yurt içinden bazı illerin katılımı ile gerçekleştirilen, ilimizde faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu tarafından yürütülen festivalde bir takım aksaklıklar meydana gelmiş ve söz konusu aksaklıklar basında yer almıştır. Bu durum ilimizin imajı açısından son derece zararlı sonuçlar doğurmaktadır. Şüphesiz ki festival gibi önemli organizasyonlar ilin tanıtımı açısından önemlidir, ancak bu tür faaliyetlerin daha etkin kurumlar tarafından düzenlenmesi gerekmektedir. Büyük projelerin yürütülmesi için bir proje kapasitesi gerekmektedir, bu nedenle gerek sivil toplum kuruluşlarımız ve gerekse kamu kurum ve kuruluşlarımızın proje sunarken yürütebilecekleri faaliyetlere yer vermeleri ve uygulanabilir projeler üretmeleri dikkat edilmesi gereken en önemli unsurdur. Herkesin faaliyetlere destek vermesi etkinlik sonunda oluşacak katma değerin artmasını sağlayacaktır" dedi.


Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak yapılacak her türlü olumsuzluğun karşısında olacaklarını, festivalden sonra gerek basın mensuplarının ve gerekse katılımcıların karşılaştıkları sorunları kendilerine iletildiğini anlatan Kandaşoğlu "İlimiz bir kültür ve turizm kenti olması nedeni ile bu tür etkinliklerde herkesin dikkatli olması gerekmektedir. Özellikle art niyetli insanların bu durumu kullandıklarını gözlemlemekteyiz. Bunların ilimizin imajına daha fazla zarar vermelerine izin vermemeliyiz. Bu tür haberlerin basında daha fazla yer almaması ve üzerinde fazla yorum yapılmaması ilimiz açısından yararlı olacaktır. Son zamanlarda bölgede en çok proje veren il olmamız Van adına önemli bir gelişmedir. Bu duruma zarar verecek her türlü olumsuzluktan uzak durmamız ve her zamankinden daha dikkatli davranmamız gerekmektedir" diye belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 16:02:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ÇERKEZOĞLU IP: 85.105.246.xxx Tarih : 8.07.2009 11:48:54

sayın kandaşoğlunu van halkına ve vana yaptığı işlerden dolayı kutluyorum.en azından memleketimizin insanısın başkaları gibi vurup,çırpmıyosun nerden geldiği belli olmayan insanlar bugüne kadar memleketimizi yedi bitirdi.seni daha iyi yerlerde görmek istiyoruz.sen daha iyi yerlere laiksin.