2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Feyyaz Tokar Eğitim parkı 10 yaşında

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkı'nın 10. kuruluş yıldönümü verilen bir kokteyle kutlandı.

Van Ferit Melen Hava Alanı Kavşağı'nda bulunan eğitim parkında düzenlenen yıldönümü kokteylinde günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan TEGV Genel Müdiresi Yurdanur Şahin, çocuklara yönelik gerçekleştirdikleri projelerin hayata geçmesinde birçok kurumun büyük desteği olduğunu belirtti.

Çocukların ülkenin geleceği olduğunu söyleyen Şahin, onların eğitimleri için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Daha sonra bir konuşma yapan Van Valisi Özdemir Çakacak ise Van Feyyaz Tokar eğitim parkının 10 yıl içerisinde çok büyük bir mesafe kat ettiğini belirtti. TEGV'in kısa bir sürede tüm Türkiye'ye yayılarak, bir sivil toplum örgütünün yapabileceğini en güzelini gerçekleştirdiğini ifade eden Çakacak, "Türkiye'nin doğusundaki bir ilde eğitim parkı ve birimlerinin kurulması Van için büyük bir şanstır. Valiliğimiz, Feyyaz Tokar Eğitim Parkı'nın kuruluşundan bu yana hep yanında olmuş ve desteklemiştir. Bugün yaptığımız katkıların boşa gitmediğini görüyoruz ve büyük bir memnuniyet duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından TEGV'nin tarihçesinin anlatıldığı slayt sunumuna geçildi. Parkın 10. kuruluş yıldönümü pastası Vali Çakacak, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan, TEGV Genel Müdiresi Şahin ve Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkı Yöneticisi Rezzan Bayram birlikte kestiler. Verilen kokteyle, İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, bazı kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri ile sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı. Kutlamalar verilen ikram ile son buldu.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 15:00:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emine avcı IP: 88.227.33.xxx Tarih : 1.02.2009 12:23:41

ben kendim eğitim gönüllerine gittim ve orda çok ders veriyorlar bence süper bir yer