5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Filistin için 65 TL topladılar

Van Hak ve Özgürlükler Platformu (VAHÖP) tarafından düzenlenen kermesten elde edilen 65 bin TL, İnsani Yardım Vakfı (İHH) aracılığıyla Filistin halkına gönderildi.

VAHÖP'ün kadın üyeleri tarafından Beşyol Mevkii'nde bulunan Aydın Talay Yeraltı Çarşısı'nda yapılan kermeste, yemek ve tatlı çeşitleri ile el işi olan hediyelik eşyalar satıldı. 4 gün boyunca devam eden kermesten elde edilen 65 bin TL'lik geliri Türkiye Finans Katılım Bankası Van Şubesi'ne getiren platform üyeleri, parayı İHH'nın Filistin hesabına yatırdılar. Parayı hesaba yatırdıktan sonra bir basın açıklaması yapan platform üyesi Zeynep Erdemir, İsrail'in Gazze'yi işgal ettiğini ve çocuk, kadın, yaşlı, genç demeden herkesi öldürdüğünü belirtti. Yapılan saldırıları televizyonlardan utanarak izlediklerini dile getiren Erdemir "Oralarda bağrı yanık Filistinli anaların feryatlarını dinliyoruz. Bu manzara karşısında bizler de Vanlı anneler olarak bir nebze olsun onların yaralarına merhem olabilmek maksadıyla Van'daki VAHÖP üyeleriyle bir araya geldik ve bir kermes düzenledik. Filistinlilerin yanında olduğumuzu göstermek için bu parayı kendilerine yolluyoruz. Ayrıca Van halkına da gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Platform üyeleri, yatırdıkları paranın dekontunu Türkiye Finans Katılım Bankası Van Şubesi Müdürü Kadir Keleş'in elinden aldıktan sonra bankadan ayrıldılar.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 17:54:04
Güncelleme :15 Ocak 2009 Perşembe 17:58:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?