5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Filistin için imza kampanyası

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Van Şube Başkanı Yaşar Gündüz, Türkiye'nin İsrail'i kınamaktan fazlasını yapabileceğine inandıklarını ifade ederek, Filistin'e destek için yarından itibaren şehir merkezinin iki ayrı bölgesinde imza kampanyası başlatacaklarını söyledi. 

Yaşar Gündüz, düzenlediği basın toplantısında, Filistin'de dünya tarihinin gördüğü en vahşi soykırım girişiminin yaşandığını ifade ederek Gazze'de tüm insanlığın başını yere eğdiren bir görüntünün bulunduğunu belirtti. Ateşkes zamanında ambargo ile Gazze halkını ölüme mahkum eden İsrail'in, ateşkesten sonra da Gazze'yi çepeçevre sararak Filistin halkını yok etmeye çalıştığını anlatan Gündüz, "Gazze'de bombaların üzerine yağdığı bebeklerin kana bulanmış cansız bedenleri bile İslam ülkelerinin yöneticilerini harekete geçirmeye yetmemektedir. Koskoca İslam alemi, anlamlı bir tepkiden yoksun durumdadır. Bizler Gazze'deki katliama sessiz kalan bütün yöneticileri Allah'a havale ediyoruz. Osmanlı'dan aldığı mirasla İslam dünyasının ağabeyi konumunda olan ve bütün dünyanın gözü üzerinde olan Türkiye, bu mirasa sahip çıkma iradesini bir an önce göstermelidir. 

Milletimiz duyarlılığı iktidardan da beklemektedir. Yetkilileri, üzerlerine düşen vazifelerini yerine getirmeye davet ediyoruz. Bizler AGD olarak Türkiye'nin İsrail'i kınamaktan fazlasını yapabileceğini düşünüyoruz. Saldırıların hemen akabinde Türkiye genelinde başlatmış olduğumuz seferberliği sürdürmek amacıyla Filistin'e destek için imza kampanyası başlatıyoruz. Tüm halkımızı yarından itibaren Sanat Sokağı ve Beşyol Mevkii'nde başlatacağımız imza kampanyasına bekliyoruz"

iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 18:46:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?