5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Filistin yardımları İHH'ye teslim edildi

Van'da Erdem-Der tarafından Gazze'ye bir ambulans alınması için toplanan 57 bin TL'lik yardım İnsani Yardım Vakfı (İHH) teslim edildi.

Van'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu Erdem-Der, Gazze'ye bir ambulans alınması için yardım kampanyası başlatmıştı. Van halkının büyük ilgi gösterdiği kampanya sonrasında 57 bin TL yardım toplanırken, Erdem-Der bu yardımları Gazze'de bir ambulans alınması için İHH yetkililerine teslim etti.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdem-Der Başkanı İsmail Almalı, Gazze'de ambulans yetersizliğinden dolayı yaralıların araçlarda ve elden taşındığını gördüklerini ifade ederek, bunun üzerine Gazze'ye ambulansın alınması için harekete geçtiklerini belirtti.
 
Van'daki duyarlı insanların, bu çalışmaya büyük ilgi gösterdiklerini anlatan Almalı, "Bir ambulans alacak kadar yardım topladık. Gazze'deki kardeşlerimize bir faydamız dokunursa ne mutlu bize. Gazze'de İsrail'in saldırıları sonucu bir çok ambulans kullanılamaz hale gelmişti. İşgalci İsrail jetleri gece saat 12.30 sularında Cebaliye'de yaralıları almaya giden bir ambulansı vurmuş, ambulansta bulunan biri doktor üç sağlık görevlisi hayatını kaybetmişti. Bu vahşetin ardından duyarlı Van halkının yardımları ile topladığımız 57 bin TL'lik yardımı Mısır'da bir ambulans alınması üzerine İHH'ya teslim ettik. Bu konuda tüm halkımıza minnet borçluyuz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 14:06:48
Güncelleme :25 Şubat 2009 Çarşamba 14:10:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?