2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Firari çobanı başkan teslim etti

Muradiye ilçesinde 16 yaşındaki bir lise öğrencisini pompalı tüfekle öldürdükten sonra firar eden çoban, İlçe Belediye Başkanı Nafiz Ağaoğlu tarafından güvenlik güçlerine teslim edildi.

İlçesi Karahan köyünde geçtiğimiz 8 Haziran günü tarlada çıkan küfürlü tartışma sonucu evinden pompalı tüfeği alarak tekrar olay yerine gelen ve önüne çıkan Van Endüstri Meslek Lisesi 2. sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Erbil Gün'ü üç el ateş ederek ölümüne sebep olan köy çobanı Murat Ateş firar etmişti. Olayın ardından kayıplara karışan köy çobanı Ateş, İlçe Belediye Başkanı Nafiz Ağaoğlu tarafından bulunarak güvenlik güçlerine teslim edildi. Muradiye Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifadesi alınan çoban Murat Ateş, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Erciş Cezaevi'ne gönderildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Nafiz Ağaoğlu "Kan davalarını ortadan kaldırmak, böyle olayların bir daha tekerrür etmemesi amacıyla kendi aşiretimden olan ve bir gencecik hayata sebep olan çoban Murat Ateş'i uzun uğraşlar sonucunda yerini tespit ederek Türkiye Cumhuriyeti adaletine teslim ettim. Kendisi cezasını çekecektir. Amacımız kan davalarını ortadan kaldırarak böyle olaylara engel olmaktır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 12:51:27
Güncelleme :1 Temmuz 2008 Salı 12:57:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?