5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Fırtına çatıları uçurdu

Van'ın Gevaş ilçesinde etkili olan şiddetli fırtına çok sayıda binanın çatısını uçururken ilk ve orta dereceli okulların bir günlüğüne tatil edilmesine sebep oldu.


Sabah saatlerinden itibaren etkili olan ve zaman zaman hızını artıran şiddetli fırtına Gevaş ilçesinde Çok Programlı Lise başta olmak üzere bir çok okulun çatılarını uçurdu. Okulların yanı sıra bazı iş yerleri ve evlerin de çatılarının uçmasına, araçların camlarının patlamasına sebep olan fırtına yüzünden ilk ve orta dereceli okullar bir günlüğüne tatil edildi. Güney ve güneybatıdan esen lodosun beraberinde getirdiği toz bulutları nedeniyle ilçede görüş mesafesi de düştü. İlçe merkezi dışında Çiçekli Beldesi'nde ise 6 ay önce İl Sağlık Müdürlüğü'ne teslim edilen sağlık ocağının çatıları uçtu.


Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü yetkilileri, güney ve güneybatıdan esen rüzgarın getirdiği toz bulutu sebebiyle il merkezinde görüş mesafesinin 3 kilometreye kadar düştüğünü belirttiler.

Rüzgarın saatteki hızının 50 ve 70 kilometre arasında değiştiğini ifade eden yetkililer, Gevaş ve Edremit'te bu hızın daha yüksek olduğunu kaydettiler. Rüzgarın akşama kadar etkisini sürdürmesinin beklendiğini anlatan yetkililer, akşam saatlerinden itibaren rüzgarla birlikte toz bulutunun kalkacağını kaydettiler.
 

İha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 18:50:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?