5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Fotoğraf yarışması tamamlandı

Doğa Gözlemcileri Derneği tarafından bu yıl ilki düzenlenen "Van Gölü Havzası Çevre Konulu Haber ve Fotoğraf Yarışması" yarışması sonuçları açıklandı.

Dernek Başkanı ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Doğa Gözcüleri Derneği'nin 2003 yılında kurulduğu günden beri toplumda ekoloji bilincinin oluşmasını sağlayarak doğal kaynakların tüketilmeden, korunarak kullanılması ve bu yolla dünya zenginliklerinin gelecek nesillere devrinin sağlanması doğrultusunda faaliyetler yürüttüğünü belirtti. Doğanın korunması amacıyla çalışan gönüllü insanların tüm çabasının, doğal kaynak tahribatını en aza indirmek, kaynak kullanımında sürdürülebilirliği benimsemek, doğa dostu üretimi, doğa dostu kalkınmayı teşvik etmek olduğunu ifade eden Prof. Dr. Sarı "Amaç, bir anlamda can çekişen doğaya küçük bir yardımda bulunarak, onun kendisine gelmesine katkı sağlamaktır
Çoğu olumsuz bir sürü çevre olayı her gün havzamızın bir yerlerinde meydana gelirken, bazen de bu olayların şahidi bir basın mensubu oluyor. Bazen telaşla çektiği bir kare fotoğraf, bazen yayına yetiştirmek için yazdığı birkaç satır haber, o çevre olayının tespitine, önlenmesine ışık tutuyor. Bu fotoğraf karelerinin veya haberlerin azalması en büyük temennimiz olmakla birlikte, çevre sorunlarının azaltılması yönünde çaba sarf edilebilmesi için bu fotoğrafların, haberlerin devamlılığının ne kadar önemli olduğunu fark ediyoruz" dedi.

Bu sebeple bu yıl "Van Gölü Havzası Çevre Konulu Haber ve Fotoğraf Yarışması" isimli yarışmayı ilk defa düzenlediklerini belirten Prof. Dr Mustafa Sarı "Bu yarışmaya Van Gölü Havzası'nda yapılmış çevre haberleri ve çekilmiş olumlu-olumsuz çevre-insan etkileşimini gösteren fotoğraflarla basın çalışanları başvurdu. Her biri birbirinden değerli onlarca çalışma arasından ilk üçü belirlemek zor olsa da sonunda jüri zoru başardı ve kazanlar 7 Mart 2009 tarihinde yapılan jüri değerlendirmesi ile belirlendi. Kazananlara ödülleri, 12 Mart 2009 Perşembe günü saat 15:00'de Van Ticaret Borsası Toplantı Salonu'nda düzenlenen törenle verilecektir. Bizim çabalarımıza destek veren, gönlü, fotoğraf makinesi, kalemi hepimizin anası olan doğa için çalışan, çalışmalarını bizimle paylaşan tüm katılımcılara teşekkür ederiz" dedi.

Seçici kurul üyeliklerini, Ahmet Fatih Sönmez (Fotoğraf Sanatçısı), Ali Kasapoğlu (Doğa Gözcüleri Derneği), Deniz Baş (Anadolu Basın Birliği) M. Emin Toker (Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti), Prof. Dr. Mustafa Sarı (Doğa Gözcüleri Derneği) ve Prof. Dr. Sedat Cereci'nin (YYÜ Van MYO Radyo Televizyon Yayıncılığı

Koordinatörü) yaptığı yarışmada iki ayrı kategoride dereceye girenler ise şöyle açıklandı;

ÇEVRE KONULU FOTOĞRAF YARIŞMASI
Gülay Özek (Doğan Haber Ajansı)
Ali İhsan Öztürk (Anadolu Ajansı)
Serkan Aslan (İhlas Haber Ajansı)

ÇEVRE KONULU HABER YARIŞMASI
Senar Yıldız (İhlas Haber Ajansı)
Serkan Aslan (İhlas Haber Ajansı)
Filiz Aakın ve İbrahim İlhan (İhlas Haber Ajansı)
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 16:07:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?