4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

Fuhuş çetesi polis darbesiyle çöktü

Van’da, yabancı uyruklu kadınların kimlik ve pasaportlarına el koyarak fuhşa zorlayan 1’i kadın 10 kişilik şebeke çökertildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği tarafından bir eve yapılan baskın sonucu para karşılığı erkekler ile ilişkiye giren Azerbaycan uyruklu Gülebey Azinova isimli kadını yakaladı. Azinova’nın yapılan sorgusunda Ayşe lakaplı Azerbaycan uyruklu Rehanöz İmamova’nun (32) bazı erkeklerle birlikte kimlik ve pasaportuna el koyduklarını ve kendisini fuhuş yapmaya zorladıklarını belirtmesi üzerine Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı ile eş zamanlı olarak 10 ayrı eve basın düzenlendi.

Yapılan baskınlar sonucu kimlik ve pasaportlarına el konulduğu belirtilen Azerbaycan uyruklu Elshana Özbulak (30), Sahırra Bakırtaş (45), Fatıma Alakbarzade (32) ve Gülebay Azinova isimli kadınlar ile bunlara zorla fuhuş yaptırdıkları iddia edilen Rahanöz İmamova ile Ferit, Ahmet B. Erhan Ş., Şükrü B., Abdurrahman Ç. İsa T. S.K. ile A.K yakalanırken, firarda olduğu belirtilen Mehmet B.’nın ise yakalanmasına çalışıldığı belirtildi.

Sabah saatlerinde İpekyolu ve Van Devlet Hastaneleri’ne götürülerek, sağlık kontrolleri yapılan sanıklar toplu olarak mahkemeye çıkarılırken, elbiseleri ile yüzlerini kapattılar. Mağdurlardan ise sadece Gülebey Azinova ayrı getirildi. Mahkemeye getirilen Azinova, Ahmet B.’nin kendisini fuhuş yapmaya zorladığını belirtti. 22 gündür Van’da olduğunu da söyleyen Azinova, pasaportunun ise kendisinde bulunduğunu söyledi. Şahısların adliyedeki sorgusu devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2005 Cuma 17:40:28
Güncelleme :26 Mart 2005 Cumartesi 19:30:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?