2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Futbolculardan tesise haciz gitti

Belediye Vanspor'dan 2 yıldır primlerini alamayan bazı futbolcular, Van 2. İcra Müdürlüğü kanalıyla Şahabettin Özarslaner Spor Tesisleri'nin demirbaşlarına haciz yolu ile el koydurdu. 

2007-2008 sezonunda Türkiye Futbol Federasyonu 3. Ligi'ne çıkan Belediye Vanspor'da top koşturan ve maç başı alması gereken para ile şampiyonluk primlerini alamayan 20 futbolcunun açtığı dava sonuçlandı. Van 2. İcra Müdürlüğü tarafından alacaklarına karşılık İskele Caddesi üzerinde bulunan Şahabettin Özarslaner Spor Tesisleri'nin demirbaşlarına haciz yolu ile el koyduran futbolcular, haciz ihbarnamesini de Türkiye Futbol Federasyonu ile Spor Toto Teşkilatı'na gönderildiklerini anlattılar. 

Toplam 266 bin YTL olan alacaklarının faiz ve icra masrafları ile birlikte 350 bin YTL'yi geçtiğini vurgulayan futbolcular, haciz edilen malzemelerin sayımını yapmalarına rağmen, bölgenin çocukları olma hasebiyle toplayıp getirmeyi içlerine sindiremedikleri için tesislerde bıraktıklarını kaydettiler. 

Parası ödenmeyen futbolcuların çoğu Vanlı ve takımın önce TFF 3. Ligi'ne ve ardında da TFF 2. Ligi'ne çıkmasında büyük emekleri olan kişiler olduğunu ifade eden futbolcular, "Dışardan gelen futbolcuların çoğu paralarını alamadıkları için giderken, 2 yıldır parasını alamadığımız halden sırf Vanlı olduğumuz için halen takımda top oynayan arkadaşlarımız var" dediler. 

Yetkililerin, alacaklarını ödenek yetersizliğinden dolayı veremediklerini de kaydeden futbolcular, "Diğer taraftan yeni sezon için 2 milyon YTL'ye yakın bir bütçe ayrıldı. Ayrılan bu bütçenin büyük bir bölümü transfer ücreti olarak futbolculara dağıttılar. Asıl takımın bu günlere gelmesinde büyük emekleri olan biz Vanlı futbolcuların ücretlerini ise halen ödemediler" şeklinde konuştular.

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 14:41:45
Güncelleme :24 Eylül 2008 Çarşamba 14:46:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?