6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Galatasaray galibiyeti sokaklara taşındı

Lig ikincisi Galatasaray’ın lider Fenerbahçe’yi kendi evinde 1-0 mağlup etmesi, Vanlı sarı-kırmızılı taraftarları sokaklara döktü. Polis, kuru sıkı tabanca ile havaya ateş eden bir taraftarı gözaltına aldı.

Ligin zirvesini yakından ilgilendiren Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşmasını izlemek için yüzlerce Vanlı sporsever soğuk havaya rağmen kahvehaneleri doldurdu. Galatasaray, maçın 55. dakikasında Necati Ateş’in ayağından bulduğu golle karşılaşmayı 1-0 kazandı. Hakem Cem Papila’nın maçın bitiş düdüğünün ardından sarı-kırmızılı taraftarlar ellerinde bayraklarla sokaklara dökülmeye başladı. Araçlarına binen Galatasaraylı taraftarlar, Cumhuriyet Caddesi ve Kazım Karabekir Caddesi’nde klaksonlarıyla galibiyeti kutladılar. Taraftarlar, ellerinde bayraklarla Cumhuriyet Caddesi’ni araç trafiğine kapatarak, galibiyetin sevincini yaşadılar. Bazı taraftarlar ise, seyir halinde olan araçları durdurarak sallamaya başladı.

Bu arada, sevinç gösterileri sırasında bir taraftar elindeki kuru sıkı tabanca ile havaya 2 el ateş etti. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis, taraftarı kısa süre içinde yakalayarak sorgusunun yapılması için emniyete götürdü. Polis ekipleri, yerde kuru sıkı tabancaya ait 1 adet boş kovan buldu. Bölgeye takviye ekiplerin gelmesinin ardından taraftarlar yavaş yavaş evlerine doğru gitmeye başladılar. Bu sırada bir grup, Fenerbahçe bayrağı ile slogan atınca iki takımın tarafları arasında gerginlik yaşandı. Polisin yaklaşmasına izin vermediği taraftarlar, bu kez birbirlerine uzaktan kar topu atmaya başladı. Bir süre birbirlerine küfürlü sözler sarf eden taraftarları polis uzaklaştırarak, olası bir kavganın önüne geçti

van
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 08:41:53
Güncelleme :13 Aralık 2004 Pazartesi 13:04:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?