5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Gasp çetesi yakalandı

Van'da önceki gün bir iş yerinin bekçisinin el ve gözlerini bağlayıp etkisiz hale getirdikten sonra 15 bin TL değerinde giyim malzemesi gasp eden 3 kişi, polisin başarılı operasyonu sonucu kısa sürede sonra yakalanarak gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, gasp olayı Selimbey Mahallesi'nde bulunun bir giyim malzemesi satan iş yerinde meydana geldi. Gece geç saatlerde yüzü kapalı 3 zanlı iş yerine gelerek etrafı kolaçan etti. Daha sonra iş yerinin bodrum kısmındaki korkuluklu pencereye doğru ilerlediler. Burada pencerenin korkuluğunu yerinden sökerek içeri girdiler. Sesleri duyan M.Ç. isimli bekçi, şahısların bulunduğu yere gelince maskeli zanlılar tarafından boğazına bıçağı dayayıp elini ve gözünü bağlayarak etkisiz hale getirildi. Eli ve gözleri bağlı olan bekçiyi de yanlarına alarak giyim reyona giden zanlılar, 15 bin TL değerinde malzemeyi çalarak kayıplara karıştılar.

Bekçi, daha sonra iplerden kurtularak polise haber verdi. Kısa sürede olay yerine giden Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Gasp ve Cinayet Büro Amirliği dedektifleri iş yerinin güvenlik kamera kayıtlarını inceleyerek bekçiden bilgi aldılar. Yüzleri kapalı olan zanlıları teşhis etmek için yoğun bir çapa gösteren Gasp Büro Amirliği dedektifleri, boy ve görüntülere yansıyan kıyafetlerinden yola çıkarak sabıkalı şahısları inceleyip şüpheli şahıslardan A.K. isimli zanlının kimlik bilgisine ulaştı.

Bu bilgiler doğrultusunda harekete geçen ekipler, zanlıyı ikamet ettiği evine giderek kıskıvrak yakaladı. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen zanlı, alınan ilk ifadesinin ardından beraberindeki Ç.Y. ve yaşı küçük R.Y.'nin isimlerini verdi.

Bunun üzerine ekipler, bu şahısları da evlerine gittikleri esnada yakalayarak gözaltına aldılar. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen zanlılar, çaldıkları malzemeleri Abdurahman Gazi Mahallesi'nde ikamet eden İ.E. isimli bayan arkadaşlarının evine sakladıklarını ifade ettiler. Bunun üzerine harekete geçen Gasp ve Cinayet Büro Amirliği dedektifleri, verilen adrese operasyon düzenlediler.

Operasyon sonucu elektronik malzemeden giyim malzemesine, ayakkabıdan gıda malzemesine, sıvı yağdan çocuk bezi malzemesine kadar çalıntı mal ele geçirildi.

Çalıntı malzemeleri Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek koridorda sergilendi. Bazı şube müdürleri ise koridorda sergilenen malzemeleri görerek, 'Pazar mı kurdunuz' diyerek espri yaptılar. Malzemeler sergilendikten sonra şubeye gelen Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, emeği geçen herkesi tek tek tebrik ederek kutladı.

Haber verilmesi üzerine Emniyet Müdürlüğü'ne gelen iş yerleri soyulan vatandaşlar, olayın kısa sürede çözülmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek emeği geçenleri Emniyet müdürü M. Salih Kesmez nezdinde kutladılar.
Gasp ve Cinayet Büro Amirliği dedektiflerinin yaptığı başarılı çalışmaları sonucu ilde yaşanan ve ayni kişiler tarafından gerçekleştirilen 4 ayrı hırsızlık olanı da aydınlattılar. Piyasa değeri yaklaşık 60 bin TL tutarındaki malzemeler daha sonra sahiplerine teslim edildi.

Olayla ilgili gözaltına alındıktan sonra sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 3 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 10:59:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?