5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Gasp çetesine operasyon

Van İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, son günlerde çocukların cep telefonlarını bıçak zoruyla gasp eden 3 kişilik çeteyi çökertti. 

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, son günlerde 2. el cep telefonu alınıp satıldığı Japon Pasajı civarında özellikle 14-15 yaşlarındaki çocukların bazı kişilerce cep telefonlarının gasp ettiği yönündeki iddiaları doğrultusunda çalışma başlattı. Ekipler, Z. Ş., T. Ş. ve Ö. A. isimli şahısları gasp ettikleri telefonlar ile birlikte yakaladılar. Küçük yaştaki mağdur çocukların, ebeveynleri nezaretinde yaptırılan teşhiste şahısları tanımaları üzerine şüpheliler haklarında tanzim edilen tahkikat evrakı ile sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildiler. 

Şüphelilerden Z. Ş.'nin evinde yapılan aramalarda 3 adet tabanca, 2 adet bıçak ile 1 adet muştalı diye tabir eden bıçak ve 2 adet kısa mesafeli el telsizi ele geçirildi. Tutuklanan şahıslardan Z. Ş. ve Ö. A.'nın, daha önce kendisine Asayiş Şube Müdürlüğü personellerinde birinin işkence yaptığını iddia etmeleri üzerine başarılı çalışmalarından dolayı 'Ayın polisi' olarak ödüllendirilen Gazi Özüak isimli polis memurunun tutuklanarak cezaevine girmesini sağlamışlardı. Bu olayı maniple ederek özellikle ulusal basının bazı kanallarında işkenceci polis ibareli yayınlar yaptırarak, kendilerinin masum olduğunu, kendi işinde gücünde olmalarına rağmen suçlu gibi muamele gördüğünü ifade etmişlerdi. Ancak, nezarethane kamera görüntülerine bakıldığında şüphelilerin bizzat kendi kendilerine zarar verdiği gözlenmişti.

iha
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2009 Pazartesi 16:43:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?