2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Gasp ve darp ettiler

Van'da iki kişi, üç kişi tarafından kaçırılıp darp ve gasp edildikleri iddiası ile polise başvurdu. Yapılan takip sonucu olayın faili oldukları belirtilen 3 kişiden 2'si yakalandı, zanlılar çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.


Edinilen bilgiye göre, polise başvuran S.S. isimli şahıs, iş yeri çalışanlarını araçla evlerine bırakırken Zeve Caddesi üzerinde saldırıya uğradıklarını söyledi.

Çalışanlardan E.S. isimli bayanı evine getirdiği esnada 3 kişi tarafından aracının önünü kesildiğini anlatan S.S. "Aracı zorla durdurup yan camını kırarak içeriye giren saldırganlar E.S.'yi alıp götürmek istediler. Buna karşılık verince beni darp eden saldırganlar, Van-Erciş karayolu üzerinde bulunan Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü'ne ait taşocağının arka kısmında bulunan boş bir araziye aracımı zorla sürdürdüler.Burada E.S. isimli bayanı kendi araçlarına alarak gitmek isteyen saldırganlar, itiraz edince beni bayılıncaya kadar darp ettiler. Bir süre sonra ayılınca kredi kartım, 70 YTL para ve cep telefonunu gasp edildiğini aracımın da bataklığa saplandığı gördüm. Aracımı bulunduğu yerden çıkaramayınca sabah taşocağına giderek polise ve yakınlarıma haber verdim" dedi.


Bunun üzerine bölgeye giden Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ağır Suçlar Büro Amirliği ekipleri, arazide aracı bataklığa saplanan ve bitkin halde olan S.S. ile karşılaştı. Daha sonra olay yerine çağrılan Olay Yerin İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sonucu minibüsü, bulunduğu yerden çekici ile çekilerek detaylı incelenmek üzere otoparka götürüldü.Darptan dolayı her tarafı kan içinde olan S.S. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek tedavi ettirildi.


Ağır Suçlar Büro Amirliği ekipleri, S.S. ve E.S'nin verdiği ifade ve eşgal üzerine çalışmalarını derinleştirerek olayı gerçekleştiren şahısların izine ulaştı. Bu çalışmalar neticesinde önceki gün sabaha karşı gasp ve darp olayını gerçekleştirdikleri ileri sürülen A.G. ve Ş.H. isimli şahısların kaldığı yere düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındılar. Gözaltına alınan şahıslar Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildikleri belirtildi. Firari olan A.E.'nin ise aranma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.


Zanlılar tarafından gözü bağlanıp kaçırılan E.S. polise verdiği ifadede, yaklaşık 1 ay önce 'Ayağını denk al', 'İnsanlarla uğraşma' gibi tehditler aldığının ile sürdü. E.S., kaçırıldığında ise gözlerini kapatarak üç ayrı ev gezdirilip sabah saatlerinde İskele Caddesi'nde bırakıldıktan sonra polise başvurduğu söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 18:21:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?