2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Gayrimenkul satışına tepki

Van'da mülkiyeti İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne ait olan Akdamar Yün Fabrikası işçileri, fabrikanın satış kararının alındığı İl Genel Meclisi'ni basarak encümenleri alkışlarla protesto etti.

Sabah saatlerinde İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan İl Özel İdaresi A Kampüsü'ne gelen işçiler, bir süre İl Genel Meclisi toplantısını takip etti. İl Özel İdaresi tarafından aylık bin 100 YTL'ye kiraya verilen fabrikanın satış kararı Meclis'te oy çokluğu ile kabul edildikten sonra toplu olarak dışarı çıkan işçiler, bir süre bekleyip tekrar salona girerek alkışlarla İl Genel Meclisi üyelerini protesto etti.

İşçilerin alkışlı protestosunun ardından, fabrika ile hiçbir ilişkisi bulunmadığını belirten Turgut Lenk isimli bir vatandaş, tüm Meclis üyelerine teşekkür ederek tepkisini belirtti. Lenk, "Satın bakalım, nereye kadar satacaksınız? Bundan sonra memleket satılır" ifadelerini kullandı. 8 bini kapalı, 83 bin metrekarelik alana sahip olan fabrikanın İzmirli bir işadamına içki fabrikası kurması için satılacağını iddia eden Lenk, bazı encümenlerin tepki göstermesi üzerine görevliler tarafından salondan çıkarılmaya çalışıldı.

Toplantıya ara verilmesi üzerine encümenler dışarı çıkarken alkışlı protestoya devam eden işçilerin arasına giren Lenk, "Bu memleket Vanlınındır. Van'ı hiç kimse satamaz. Duyarlı olun. Siz de Allah korkusu olsun" diye bağırdı.

Bu arada, Meclis Başkanı Mekki Arvas bazı üyelerin işçilere cevap vermesine izin vermezken, verilen aranın ardından gündemdeki maddelerin görüşülmesine devam edildi.

.
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 17:26:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?